Hjem Nyheter Ricciardo og McLaren skiller lag etter 2022-sesongen

Ricciardo og McLaren skiller lag etter 2022-sesongen

Daniel Ricciardo og Zac Brown. Foto: McLaren

Silly Season har vært i fyr og flamme den siste måneden. I etterkant av at Oscar Piastri gjorde det klart at han ikke skal kjøre for Alpine neste sesong, har det virket mer og mer sannsynlig at Piastri er på vei til McLaren. Nå er det altså klart at Ricciardo er ferdig i McLaren etter denne sesongen. 

Tekst: Joakim Stenløs

Det bekrefter både McLaren og Ricciardo selv. Ricciardos kontrakt løp i utgangspunktet ut 2023, men partene har altså kommet til enighet om å avslutte kontrakten etter denne sesongen. 

McLaren uttaler følgende:

«McLaren racing og Daniel Ricciardo har blitt enige om at Daniel forlater teamet på slutten av 2022-sesongen.

Laget takker Daniel for hans dedikasjon og bidrag, inkludert den minneverdige seieren på Monza. Vi ser frem til å avslutte sesongen sterkt sammen.»

Ricciardo selv la ut en video på twitter hvor han forteller om situasjonen:

«Jeg vil dele noen nyheter. Det er ikke fantastisk. 2022 blir mitt siste år i McLaren. Vi har lagt inn mye innsats på begge sider, men det har ikke fungert slik vi ønsket. Laget har bestemt seg for å gjøre en endring for neste år.

Vi har hatt mange diskusjoner, men til slutt ble vi enige om at det var den riktige løsningen for begge. Jeg kommer til å fortsette resten av året. Og fortsette å gi alt. Så det er det. Jeg tror at for fremtiden, hva som ligger foran meg, jeg er ikke sikker enda. Men vi får se. Jeg ser tilbake på tiden med McLaren med et smil. Jeg lærte mye om meg selv. Ting som vil hjelpe meg i mitt neste steg i karrieren.»

LES OGSÅ: Piastri benekter å ha signert for Alpine

Ricciardo innrømmer at det har vært krevende å ikke få resultatene han ønsket, men at han også ser tilbake på gode minner med McLaren: 

«Jeg tenker på Monza, jeg tenker på å gi laget deres første seier siden 2012. Det var fantastisk. Å kunne se smilet hos alle og å bare være i det øyeblikket. Det er noe jeg aldri kommer til å glemme.» 

Det har ikke bare vært tunge stunder for Ricciardo i McLaren. Foto: McLaren

Og Ricciardo viser også til at motivasjonen for å fortsette i Formel 1 ikke har forsvunnet:

«Sporten. Jeg elsker den fortsatt. Dette har ikke påvirket noe av det. Jeg har fortsatt flammen i meg og troen på at jeg kan gjøre dette på det høyeste nivået.»

Etter alt å dømme er det nevnte Oscar Piastri som kommer til å ta det ledige setet hos McLaren. Piastri er dog i en kontrakts-tvist med Alpine, og det kan fortsatt ta uker får vi får endelig klarhet i hvem som faktisk har førsteretten på Piastri’s tjenester. Ricciardo’s fremtid er som han også selv uttaler fortsatt usikker, men en av mulighetene er en retur til nettopp Alpine. 

LES OGSÅ: F1 returnerer til Spa i ny drakt