Hjem Nyheter Audi bekrefter Formel 1-inngang fra 2026

Audi bekrefter Formel 1-inngang fra 2026

Foto: Audi

Men fortsatt vet vi ikke hvilket team de skal samarbeide med. Audi uttaler at de skal ta en endelig beslutning om deres partner i Formel 1 på slutten av året. 

Tekst: Joakim Stenløs

Rapportene tilsier at laget de skal samarbeide med er Sauber, som i dag bærer Alfa Romeo-navnet, og at det skal være snakk om et oppkjøp på rundt 75%. Audi skal også ha undersøkt mulighetene hos blant annet McLaren, Williams og Aston Martin. 

Audi uttaler også at deres forpliktelse er «veldig langsiktig», og at de har mål om å være veldig konkurransedyktig innen 3 år. Motoren vil bli utviklet i Tyskland under Adam Bakeres ledelse. Nye regler fokusert på bærekraft og kostnadseffektivitet oppgis som viktige faktorer for at Audi nå tar steget inn. 

LES OGSÅ: Audi og Sauber på vei mot samarbeid

Samtidig annonserer Alfa Romeo, som i dag er tittel-sponsor for Sauber-teamet, at de trekker seg etter 2023-sesongen når den nåværende avtalen går ut. Det skjer kort tid etter at avtalen ble forlenget med et år.

Fortsatt har ikke Porsche, som også er en del av Wolksvagen-gruppen, latt høre fra seg. Men det forventes stadig at også de vil komme inn i Formel 1 fra 2026 som leverandør og del-eier hos Red Bull.

LES OGSÅ: Spa kan beholde plassen i 2023