Hjem Nyheter Spa reddes av sør-afrikansk utsettelse

Spa reddes av sør-afrikansk utsettelse

action, 3plus, TS-Live, Spa-Francorchamps, GP2214a, F1, GP, Belgium Lance Stroll, Aston Martin AMR22, leads Esteban Ocon, Alpine A522, and Sebastian Vettel, Aston Martin AMR22

Ferske rapporter tilsier at Kyalami-banen og Sør Afrika Grand Prix ikke blir klar til en 2023-retur. Dermed ser det ut til at Spa blir værende på kalenderen i minst et år til. 

Joakim Stenløs

Det er den Sør-Afrikanske Formel 1-journalisten Dieter Rencken som melder om at forhandlingene mellom Formel 1, den lokale promotøren og eierne av Kyalami-banen nå har brutt sammen.

Problemene skal blant annet handle om problemer med finansiering. I tillegg skal «Motorsport Sør Afrika», FIAs lokale sports-myndighet, ha uttrykt bekymring for den komprimerte tidsrammen frem til en retur allerede i 2023. Banen trenger blant annet oppgraderinger som kostet opp mot 15 millioner dollar for å få FIA grade 1, som kreves for å arrangere Formel 1-løp.

Se alle bekreftede bane-kontrakter nederst i saken!

LES OGSÅ: Audi bekrefter Formel 1-inngang fra 2026

Formel 1 er fortsatt bestemt på å igjen arrangere løp i Afrika. Sannsynligvis vil dette skje med en ny promotør, med 2024 som det nye målet for en retur. Ifølge RacingNews365.com skal et nytt prosjekt med nye investorer i spissen være i gang med diskusjoner denne uken. 

RacingNews365 melder også at denne utviklingen betyr at Spa får en plass på neste års kalender. I fremtiden vil dog Spa ikke ha en fast plass, men banen er aktuell i en rotasjons-løsing med andre baner. Det stemmer bra med nylige rapporter fra Motorsport.com, som indikerte at Spa var en første-reserve. 

En annonsering rapporteres å kunne komme så tidlig som denne helgen, med en foreløpig 2023-kalender. Kalenderen forventes å inkludere 24 løp, hvor alle årets baner, sett bort fra Paul Ricard, får fornyet tillit. I tillegg skal Las Vegas og Qatar inn. Kina har også en foreløpig plass på denne kalenderen, men det er ikke sikkert at det vil bli mulig å arrangere løp her neste år heller grunnet korona-situasjonen i landet.