Hjem Nyheter Verstappen raskest – Saniz i pole på Spa

Verstappen raskest – Saniz i pole på Spa

MONTREAL, QUEBEC - JUNE 17: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing talks in the Drivers Press Conference prior to practice ahead of the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 17, 2022 in Montreal, Quebec. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202206170623 // Usage for editorial use only //
Mange straffer preger morgendagens grid på Spa Francorchamp, men det var Max Verstappen som var raskest på dagens kvalifisering.

Til tross for en ganske rufsete værmelding inn mot helgen, gikk kvalifiseringen til helgens Belgia Grand prix på tørre forhold.

Det var Ferrari og Red Bull som var dominerende gjennom hele kvalifiseringen, mens Mercedes holder følge, men både Russell og Hamilton klaget over problemer med grepet, noe som gjorde at de slet med å holde tempoet til de beste gjennom Q1 og Q2.

Lenger bak i feltet fortsatte Aleksander Albon å vise bra tempo i sin Williams, og kom seg for første gang gjennom til Q3.

I Q3 var det imidlertid klart at Verstappen tok kommando, og ledet kvalifiseringen med bare noen minutter igjen – da klatret han imidlertid ut av bilen – og hadde opplagt ingen plan om å hjelpe Sergio Perez med en tow slik Ferrari forsøkte med Carlos Sainz.

Verstappens tid ble imidlertid stående som den raskeste, men med straffen han har med seg, er det Carlos Sainz som starter på pole, foran Sergio Perez, Fernando Alonso og Lewis Hamilton.

*saken oppdateres*