Hjem Nyheter Spa blir værende – ekspertene håpet på mer

Spa blir værende – ekspertene håpet på mer

Foto: LAT Images

I forkant av søndagens Grand prix ble det offisielt bekreftet at Spa blir værende på kalenderen i 2023. Men Viaplays eksperter ser ikke utelukkende positivt på nyheten.

Joakim Stenløs

Forlengelsen henger etter alt å dømme sammen med nylige rapporter om at forhandlingene rundt Sør-Afrika Grand Prix har brutt sammen. Formel 1 ønsker fortsatt å kjøre her, men med nye forhandlinger med 2024 som mål.

Dermed er Spa’s fremtid fortsatt usikker fra 2024. Flere medier har meldt om at Spa i fremtiden må belage seg på en eventuell rotasjon med andre baner fra år til år.

Kommentator og ekspert Atle Gulbrandsen tar ikke nyheten som utelukkende godt nytt i Viaplays studio i forkant av Belgias Grand Prix:

«Jeg syns egentlig dette var nesten litt dårlig nytt. Jeg hadde trodd at vi nå skulle få en nyhet i dag om at Spa skulle være med i la oss si 5 år.»

Kollega Henning Isdal er klar på at Formel 1 og Liberty media ikke må undervurdere verdien av de tradisjonelle banene:

«Der er helt uforståelig visst Spa for eksempel skulle byttes ut med Bahrain eller Qatar eller tilsvarende. Dette er altså en av de fire banene som startet VM i 1950 sammen med Silverstone, Monza og Monaco.»

«Liberty media må være veldig forsiktig med å ikke ta med seg tradisjonalisten videre i dette. Visst man kun baserer fremtidig interesse i Formel 1 på de som nå har fulgt sporten fra Netflix eller Tiktok de siste 2-3 årene så mister man et stort publikums-grunnlag. Det er jeg redd for at de gjør visst de kutter ut Spa.»

Programleder Daniel Høglund påpeker at nok heller ikke alle blant «den nye fansen» verdsetter denne utviklingen:

«Også er det jo heller ikke sånn at de nye supportene tenker at alle løp skal gå i arabaiske land.»

Uansett kan både gamle og nye fans glede seg til løp på Spa i minst et år til.