Hjem Nyheter Hauger tilbake på pallen på Zandvoort

Hauger tilbake på pallen på Zandvoort

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Etter en tung sommer kunne Dennis Hauger igjen ta steget opp på pallen etter sprintløpet på Zandvoort! En god start ble helt avgjørende for nordmannen.

Tekst: Joakim Stenløs

Dennis startet sprintløpet fra 4. posisjon etter å ha kommet inn til 7. tid under fredagens kvalifisering. Foran han startet Marcus Armstrong på pole foran Clement Novalak og Juri Vips. Hauger fikk en god start, og kom seg etter tøff kjøring forbi Juri Vips i sving 3 opp til en foreløpig tredjeplass. Det skulle vise seg å bli helt avgjørende.

Se Haugers start her:

 

Foran Hauger lå Marcus Armstrong og Clement Novalak. Hauger holdt seg rundt DRS-avstand opp til Novalak – men måtte samtidig holde Lawson unna, som også hadde kommet seg forbi Juri Vips. På en bane hvor det er svært utfordrende å gjennomføre forbikjøringer fulgte det en lang periode med kø-kjøring, hvor Hauger hverken kom seg lenger frem eller var særlig truet om tredjeplassen. 

Lenge så det ut til at det var det, men på runde 26 havnet Tatiana Calderon i grus-fella og sikkerhetsbilen måtte ut. På nest sisterunde kom sikkerhetsbilen inn, og det ble omstart og en runde med racing. Ved omstarten fikk Dennis en god start, og selv om Liam Lawson la press på Hauger gjennom hele runden, klarte nordmannen å holde på posisjonen helt inn til mål.

I intervju i den offisielle sendingen med Will Buxton er Hauger fornøyd, men legger ikke skjul på at han ønsker mer:

«Det var et greit løp. Jeg ville så klart kjempe for å komme lenger frem, men jeg tror at etter de siste løpene er det fint å endelig få en pall-plass og være tilbake i mixen. Det var en litt vanskelig løp, slet litt med dekkene, men ja – fortsatt fornøyd med en pall-plass og noen poeng.»

I morgendagens sprint-løp starter Hauger fra 7. posisjon. Buxton forutså et fysisk krevende løp, men Hauger tenker mer på det mentale:

«Jeg mener, det er mer mentalt. Alt kan skje hele tiden. og det er vanskelig å holde dekkene i live og alt. I morgen er det et lengre løp, så jeg må være klar for det.»