Hjem Nyheter Ut mot trakkasering: –Helt uakseptabelt!

Ut mot trakkasering: –Helt uakseptabelt!

Atle Gulbrandsen.

Viaplays Formel 1-kommentator og ekspert Atle Gulbrandsen går hardt ut mot trakkasering av kvinner innad i Formel 1-miljøet. 

Tekst: Joakim Stenløs

Gulbrandsen snakker om dette på sin egen Tiktok-konto, hvor han når ut til over 25 000 følgere. Se hele videoen nederst i saken!

Det hele starter med at Gulbrandsen blir oppringt av en NRK-journalist, som spør han om nettopp trakkasering av kvinner innad i Formel 1-miljøet:

«Jeg har ikke hørt så mye om det, men jeg har jo fått med meg det som skjedde i Østerrike hvor det var en del tilrop fra folk på tribunen som rammet en del kvinner som var på Red Bull Ring.»

«Dette her har heldigvis Formel 1 tatt veldig alvorlig, og de har gått ut og sagt at det et nulltoleranse for trakkasering, sjåfører har gått ut og sagt det. Max Verstappen har gått ut og sagt det, for det var jo en del nederlandske fans på plass i Østerrike» 

Skjer også i Norge

«Men så fikk jeg vite av denne NRK-journalisten, at det er en del kvinnelige fans på TikTok som blir trakkasert, også i Norge, som da får høre at de er ikke ordentlige Formel 1-fans, de har ikke fulgt Formel 1 så lenge, de har bare lært det de kan fra Drive to Survive.. og med en del nedsettende karakteristikker» 

Gulbrandsen er klar på at Formel 1 er åpent for alle, uavhengig av kjønn og hvor lenge man har fulgt sporten: 

«Og til det vil jeg bare si at det er helt uakseptabelt. Det er, og skal være, nulltoleranse for trakkasering – og det spiller jo ingen rolle om man er mann eller dame.»

«Vi ønsker jo så mange Formel 1-fans som mulig. Der spiller ingen rolle om du har fulgt Formel 1 i 30 år eller 3 måneder – alle som er interessert i Formel 1 og ønsker å uttrykke det på sosiale medier, om det for eksempel er på TikTok, å komme med sine meninger og fortelle at de følger Formel 1, alle er selvfølgelig velkommen.»

Avslutningsvis kommer Gulbrandsen med en oppfordring som bør gjelde for samtlige som uttrykker seg både på TikTok, Facebook, Twitter og i alle andre sammenhenger:

«Det spiller ingen rolle om du er gutt eller jente, om du heier på Max Verstappen, Lewis Hamilton, Charles Leclerc eller hvem du heier på. Vær høflig, vær hyggelig – og om du ikke har noe hyggelig å si, så trenger du ikke å si noe i det hele tatt.»

«Vi vil ikke ha noe av denne netthetsen, og denne trakkaseringen. Så til alle kvinnelige Formel 1-fans der ute, og alle mannlige også for den saks skyld, det er bare å fortsette å uttrykke deres støtte til Formel 1.»

@atlegulbrandsen Nulltoleranse for trakassering! #f1 #viaplay ♬ original sound – Atle Gulbrandsen