Hjem Nyheter Hauger rett bak pallen

Hauger rett bak pallen

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Etter gårsdagens pall-plass var det optimisme før dagens hoved-løp i Formel 2. I hovedløpet endte til slutt Hauger rett bak pallen.

Tekst: Joakim Stenløs

Hauger fikk en perfekt start fra 7. posisjon, og avanserte helt opp til 3. plass – blant annet hjulpet av Logan Saregant som kjørte ut i første sving. Saregant kom seg ut på banen igjen, men kjørte så ut i sving 7 – dermed måtte sikkerhetsbilen ut og samle opp feltet.


Bergingen av Saregant bil tok tid, i tillegg til at tech pro-barrieren måtte erstattes. Dermed ble det til slutt rød-flagg etter 4 runder.

Etter en lengre pause det ble en rullende start med Hauger fra 3. startposisjon. Hauger holdt posisjonen ved omstarten, men så gikk Hauger inn og byttet til de harde dekkene tidligere enn konkurrentene – det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for pall-mulighetene. Både Iwasa og Verschoor byttet etter Hauger, og kom begge ut foran nordmannen. Dermed ble Hauger liggende på en effektiv 5. plass.

På runde 18 måtte igjen sikkerhetsbilen ut på banen etter at Sato havnet i barrieren med et hjul som ikke satt ordentlig fast.

Ved omstarten ble det kaos. Liam Lawson drøyde omstarten til godt utpå langsiden, og bilene lå svært tett. Det endte med at Verschoor kjørte i Saregant, som endte i barrieren.

Dermed lå Hauger på 4. plass etter at løpets tredje omstart gikk uten problemer, og at alle førerne hadde gjennomført sitt obligatoriske pit-stopp. Her ble også Hauger liggende inn til mål.

Seieren gikk til mesterskaps-leder og pole-sitter Felipe Drugovich foran Richard Verschoor og Ayumu Iwasa.