Hjem Nyheter Grid-straffer Italia GP: flere favoritter starter på bakfoten

Grid-straffer Italia GP: flere favoritter starter på bakfoten

Foto: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

En hel haug med førere må finne seg i grid-straffer på Monza denne helgen. Her er en foreløpig oversikt!

Joakim Stenløs 

Saken oppdateres ved nye straffer gjennom helgen!

Lewis Hamilton har byttet motor-enhet, turbo, MGU-H og MGU-K inn mot helgen. Han har også byttet eksos, men her er han fortsatt innenfor grensen på antall enheter brukt. Uansett ender Hamilton opp med så mange grid-straffer, at han vil starte bakerst på griden. Og han blir ikke den eneste. 

Grunnen er at motoren Hamilton kjørte med på Spa fortsatt jobbes med, og briten kan dermed ikke bruke enheten som var helt ny på det tidspunktet. Teamet håper fortsatt på å kunne bruke enheten utover høsten. 

Yuki Tsunoda fikk i Nederland en reprimande for å ha løsnet beltene underveis. Det er japanerens femte reprimande denne sesongen, og siden fire av de er knyttet til hendelser på banen, noe som innebærer en 10 plassers grid-straff. I tillegg har Tsunoda byttet motor-enhet, turbo, MGU-H og MGU-K. Med det må også Tsunoda starte bakerst. 

Også Carlos Sainz må starte bakerst etter å ha byttet motor-enhet, MGU-K, Energi-lager og Styre-elektronikk. I tillegg har spanjolen byttet ulike girkasse-komponenter. 

Valtteri Bottas har på sin side byttet motor-enhet, turbo og MGU-H. Finnen har også byttet eksos, men det er innenfor grensen. Uansett ender dette i 15 plassers grid-straff for finnen. 

Max Verstappen har igjen byttet motor-enhet, kun to uker etter å ha gjort det samme på Spa. Nederlenderen får med det en 5 plassers grid-straff. 

Hans lagkamerat Sergio Perez bytter også motor-enhet, men siden det er første gang Perez overstiger grensen for antall motor-enheter innebærer det en 10 plassers straff. Perez bytter også girkasse-enheter, men er fortsatt innenfor grensen.

Lørdag ble det klart at også Kevin Magnussen har byttet . Dermed blir det 15 plassers grid-straff for dansken.

Hans lagkamerat Mick Schumacher har byttet motor-enhet i tillegg til girkasse-komponenter, som resulterer i 15 plassers grid straff også for han.

Alpines Esteban Ocon har som så mange andre byttet motor-enhet, og får for det 5 plassers grid-straff.

Per nå er det hele 9 førere som har fått grid-straff i forkant av Italias Grand Prix.

Foreløpig oversikt:

Hamilton – bakerst på griden

Tsunoda – bakerst på griden

Sainz – bakerst på griden

Bottas – 15 plasser

Magnussen – 15 plasser

Schumacher – 15 plasser

Perez – 10 plasser

Verstappen – 5 plasser

Ocon – 5 plasser