Hjem Nyheter Hauger rask nok til poeng på Monza

Hauger rask nok til poeng på Monza

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Dennis Hauger kjørte seg godt oppover i sprint-løpet på Monza, men havnet på 9. plass rett bak poeng-posisjonene. Likevel gikk det fort nok til at det faktisk ble poeng for Hauger. 

Joakim Stenløs

Og nå er det også klart: Felipe Drugovich er Formel 2-mester 2022. Brasilianeren var selv ute av løpet allerede den første runden, men ettersom at nærmeste rival Theo Pourchaire heller ikke tok poeng kan han nå ikke lenger ta igjen brasilianeren.

Dennis Hauger startet på sin side sprint-løpet fra 19. posisjon, og hadde med det et utfordrende utgangspunkt. Men nordmannen skulle vise seg å ha en helt annen fart inne, og kjørte seg langt oppover i feltet. Til slutt endte Hauger på 9. plass – rett bak poengene. 

Så fort gikk det, at Hauger på 20 runder gamle dekk satte løpets raskeste runde med 1.33.739 – det er under sekundet senere enn hans raskeste tid fra kvalifiseringen! 

Hauger fikk også et poeng for å sette raskeste runde, og 10 plassers klatring er bokstavelig talt en solid opptur etter fredagens krevende kvalifisering. 

Lenger fremme var det Juri Vips som tok sin første seier for sesongen, foran Fredrik Vesti og Haugers lagkamerat Jehan Daruvala. I morgen er det nye muligheter i hovedløpet.