Hjem Nyheter Leclerc i pole – nå er også resten av griden klar!

Leclerc i pole – nå er også resten av griden klar!

Charles Leclerc var raskest i dagens kvalifisering, til stor jubel fra tifosi-fansen på Monza. Nå er også resten av start-griden klar, etter at en hel haug med straffer har blitt tatt hensyn til.

Joakim Stenløs

Se den endelige start-griden nederst i saken!

På det siste forsøket i Q3 satte Leclerc opp et tempo som hverken Max Verstappen, Carlos Sainz eller noen andre klarte å følge opp. Verstappen og Sainz kom inn til henholdsvis andre og tredje tid, foran Sergio Perez som kom inn som nummer fire.

Videre fulgte Mercedes-duoen Lewis Hamilton og George Russell, foran McLaren-duoen Lando Norris og Daniel Ricciardo. Topp ti ble rundet av med Pierre Gasly og Fernando Alonso.

I Q2 var det henoldsvis Esteban Ocon, Valtteri Bottas, Nyck De Vries, Guanyu Zhou og Yuki Tsunoda som takket for seg. Nick De Vries hoppet inn hos Williams etter at Alex Albon måtte kaste in håndkledet med blindtarm-betennelse. Nederlendere imponerte i sin aller første Formel 1-kvalifisering ved å overvinne sin lagkamerat Nicolas Latifi. Han endte på sin side som nummer 16, foran både Aston Martin-duoen Vettel og Stroll, og Haas-duoen Magnussen og Schumacher.

LES OGSÅ: DIsse rekordene kan stå for fall denne høsten

Men så var det disse straffene da. Hele 9 førere sto med følgende grid-straffer foran dagens kvalifisering:

Hamilton – bakerst på griden
Tsunoda – bakerst på griden
Sainz – bakerst på griden
Bottas – 15 plasser
Magnussen – 15 plasser
Schumacher – 15 plasser
Perez – 10 plasser
Verstappen – 5 plasser
Ocon – 5 plasser

Dermed endres rekkefølgen i alle retninger, men det skulle ta tid å få en endelig start-grid.

Men nå er altså omsider morgendagens start-grid bekreftet: