Hjem Nyheter Verstappen seiret bak sikkerhetsbilen – publikum forlot banen i protest

Verstappen seiret bak sikkerhetsbilen – publikum forlot banen i protest

Foto: Clive Mason / Getty Images / Red Bull Content Pool

Det lå an til en intens avslutning av løpet på Monza, men det hele endte i et forvirrende anti-klimaks bak sikkerhetsbilen.

Joakim Stenløs 

Det var en grid litt utenom det vanlige ved starten av søndagens løp. Noe vi dog har blitt vant til er at Verstappen avanserer i feltet som en lek, de gangene han må starte et stykke bak. Det tok ikke mange rundene før Verstappen var på andreplass bak Leclerc som startet i pole. 

Etter å ha byttet dekk på litt ulike tidspunkt hadde Verstappen etterhvert en behagelig luke ned til rivalen. Men så stoppet Daniel Ricciardos bil på banen med seks runder igjen av løpet. Med det måtte sikkerhetsbilen ut, og det lå an til en intens kamp om seieren helt på slutten av løpet. 

Men slik skulle det ikke gå. Sikkerhetsbilen ble sendt ut slik at han lå foran George Russell på tredjeplass, istedenfor Max Verstappen som ledet løpet. Det tok flere runder å rydde opp i rekkefølgen, men da var det for sent å restarte løpet. 

Publikum var ikke spesielt fornøyd med håndteringen, og det var mange som var på vei vekk fra banen før løpet i det hele tatt var fullført.

LES OGSÅ: De Vries med stormede debut: – Jeg var veldig nervøs

Dermed ble det til slutt seier til Max Verstappen foran Charles Leclerc og George Russell. Carlos Sainz og Lewis Hamilton fulgte så – begge med en god opphenting fra bakerst på griden. Sergio Perez kom inn til 6. plass foran Lando Norris og Pierre Gasly.

Nyck De Vries imponerte stort i sitt aller første Formel 1-løp, og tok to knallsterke poeng ved sin 9. plass. Alfa Romeos Guanyu Zhou rullet inn til 10. plass og lagets første poeng siden Canada GP.

Hele resultatlisten: