Hjem Notiser Disse førerne skal kjøre «rookie-treninger»

Disse førerne skal kjøre «rookie-treninger»

Her får du en oversikt over aktuelle og bekreftede førere for “rookie-treninger” hos de ulike lagene. Oversikten blir oppdatert når nye førere blir aktuelle og/eller bekreftet for kjøring.

AlphaTauri

I AlphaTauri kjørte Liam Lawson trening for laget på Spa. Plass nummer to kan gå til en av de mange juniorene, eller til Colton Herta – selv om det kan se ut til at en F1-plass ikke blir mulig for amerikaneren med for lite superlisens-poeng.

Red Bull

Hos Red Bull kjørte Juri Vips trening i Barcelona i vår. Om ikke Herta blir relevant i Red Bull sammenheng, virker Liam Lawson som har kjørt for AlphaTauri å være lengst fremme i køen blant juniorene. 

Alfa Romeo 

Alfa Romeo slipper på mange måter billig unna ettersom at Guanyu Zhou teltes som rookie i sin første trening i Bahrain. Lagets junior-fører Theo Pourchaire skal kjøre den andre treningen, men team-sjef Frederic Vasseur har uttrykt bekymring i jakten på et passende tidspunkt. Han mener at noen helger er vanskelig med tanke på utfordrende baner, og at noen helger har Formel 2 i veien, men med 6 av 8 resterende løp uten Formel 2 i veien vil nok dette løse seg.

McLaren

Et annet Mercedes-drevet lag som kan ende opp med å benytte seg av De Vries’ tjenester er McLaren. Ellers er det per nå usikkert om Oscar Piastri, som kjører for McLaren fra og med neste sesong, faktisk skal fullføre sine reserve-plikter for Alpine. Om han blir løst fra den forpliktelsen vil han sannsynligvis få sjansen på en trening i høst. 

Ellers har ikke McLaren noen junior-førere knyttet til seg, men de har flere førere som har testet fjorårets F1-bil. IndyCar-førerne O’ Ward og Palou er mulige alternativer. I tillegg har Red Bull-junior Jehan Daruvala testet samme bil, og kan være aktuell for ent trening. 

Aston Martin 

Aston Martin har allerede hatt Nyck De Vries i bilen, og skal etter planen også gi plass til deres ny-signerte reserve- og utviklings-fører Felipe Drugovich i Abu Dhabi – da i Lance Stroll’s bil. 

Alpine

Hos Alpine var naturligvis Oscar Piastri en åpenbar kandidat, men det er ikke lenger like sikkert. Av juniorene er Jack Doohan en klar kandidat, som man vil tro får muligheten. 

Haas

Hos Haas er deres reserve Pietro Fitipaldi høy-aktuell. Brasilianeren kjørte 2 løp i 2020 etter Romain Grosjeans ulykke, og er med det akkurat innenfor kravet for en rookie.  Å gi treningstid til noen førere i deres motor-leverandør Ferraris stall kan også være aktuelt. Haas gir plass til Giovinazzi, som også er linket til Haas-setet neste sesong, i to treninger – men han telles naturligvis ikke som en rookie.

Ferrari

Hos Ferrari er deres reserve Robert Scwartzman mest aktuell. Kanskje kan motor-samarbeidet også gå begge veier, slik at Alfa Romeos reserve Theo Pourchaire får prøve seg i Ferrari. 

Williams

Williams er et av lagene som har alt på plass. Nyck De Vries har som nevnt allerede kjørt trening for laget. I tillegg er det bekreftet at deres junior og F2-fører Logan Saregant skal kjøre i USA i Oktober. 

Mercedes

Som nevnt har De Vries også kjørt trening for Mercedes. Laget har også Formel 2-fører Fredrik Vesti i stallen, som kan bli aktuell for en trening utover høsten.