Hjem Nyheter Red Bull gir opp Herta mens Alpine skal teste kandidater

Red Bull gir opp Herta mens Alpine skal teste kandidater

Colton Herta - her fra test-kjøringen med McLaren tidligere i år. Foto: McLaren

Nylige rapporter fra blant annet The Race forteller at Red Bull har gitt opp å signere Colton Herta til AlphaTauri. Det kompliserer potensielt ting for Alpine, som nå skal teste kandidater til sitt ledige sete.

Joakim Stenløs

Herta har i en periode vært ryktet å være på vei inn hos AlphaTauri, som igjen ville frigjøre Gasly til å gå til Alpine.

Det har dog ikke vært en enkel prosess, ettersom at Herta ikke har nok superlisens-poeng for å kunne kjøre Formel 1. Man har ikke lykkes med å overbevise FIA til å gjøre noe unntak, og Red Bull har nå etter rapportene altså gitt opp det hele.

Tidligere har det blitt rapportert om at det står mellom å signere Herta og å beholde Gasly ut 2023. Det hadde potensielt vært godt nyheter for vår egen Dennis Hauger, som kunne sklidd inn i et ledig sete fra 2024.

Nå rapporteres det dog om at Red Bull kan være ute etter å likevel erstatte Gasly, og at de ser utenfor eget akademi. Her nevnes kandidater som Theo Pourchaire, Logan Sargeant, Mick Schumacher og ikke minst Nyck De Vries. Det rapporteres om at De Vries og Helmut Marko skal ha møttes i dag fredag. Nederlenderen er også aktuell for både Williams og Alpine, og virker etterhvert å ha gode kort på hånden for å sikre et sete.

LES OGSÅ: De Vries med stormede debut: – Jeg var veldig nervøs

Alpine skal teste kandidater

Uansett er det en betydelig mulighet for at Gasly blir værende, og at Alpine må se andre steder. Før Singapore Grand Prix skal laget gjennomføre en test som vil påvirke dette valget. Testen skal kjøres med fjorårets bil på Hungaroring. 

På denne testen skal deres egen junior Jack Doohan ikke overraskende kjøre. Naturligvis i kraft av å nettopp være en del av deres junior-akademi, men også som en reell kandidat til det ledige setet. 

Også nevnte Colton Herta har tidligere blitt nevnt som en deltager på denne testen som en tjeneste til Red Bull. Men etter at Red Bull tilsynelatende har gitt opp å signere Herta, er det sannsynlig at han heller ikke vil delta på denne testen.

Monza’s stjerneskudd Nyck De Vries vil også ankomme Hungaroring. Williams kan dermed faktisk miste muligheten til å signere De Vries permanent. Alpine ser i utgangspunktet etter noen med mer erfaring, men en debut som den De Vries leverte kan vanskelig ignoreres. 

De Vries har på kort tid blitt høyaktuell for en rekke seter i Formel 1. Foto: Williams F1

Team-sjef Jost Capito tydeliggjorde at interessen er til stede etter løpet på Monza: 

– Jeg har kjent Nyck en stund, og vi er venner. Han står alltid på listen, men han har også andre forpliktelser, så det er opp til ham. Han har vist hva han kan i Formel 1. Han har ikke overrasket meg. Jeg hadde veldig høye forventninger, og han overgikk dem. Han må se hva fremtiden hans bringer, og derfra går vi videre. 

Selv mener De Vries at en overgang til Formel 1 er utenfor hans kontroll:

– Det er ikke bare meritter som teller, så det er utenfor min kontroll.

Om ikke De Vries ender opp hos Williams virker Logan Saregant å være det eneste reelle alternativert til Nicolas Latifi. The Race spekulerer dog i at Jack Doohan kan være aktuell til å komme inn på lån om De Vries signerer for Alpine, på samme måte som Piastri i utgangspunktet var tiltenkt. 

Autosport melder også at Haas-linkede og Ferrari-reserve Antonio Giovinazzi skal delta på testen, og i så måte også være aktuell for det ledige setet.

Enkelte rapporterer også om at Mick Schumacher skal delta på testen, men dette fremstår mer usikkert. Schumacher, som tilsynelatende ikke lenger har tilknytninger til Ferrari-systemet, virker ikke å være sikker for en plass hos Haas neste sesong. Å sikre en plass hos Alpine eller AlphaTauri kan med det potensielt være Schumachers eneste mulighet til å bli værende i Formel 1. 

Andre kandidater som Daniel Ricciardo og Nico Hulkenberg virker ikke å være aktuell for denne Alpine-testen. Begge kan dog potensielt være aktuelle for Haas om Schumacher uansett er ferdig, og Giovinazzi sjokkerer og sikrer et sete i Alpine.