Hjem Nyheter F1 Om Schumacher: – Uforståelig

Om Schumacher: – Uforståelig

Foto: LAT Images / Viaplay

I det flere og flere brikker faller på plass i årets silly season fremstår Mick Schumachers fremtid mer og mer usikker. Det forstår Viaplay’s Formel 1-ekspert Henning Isdal lite av. 

Joakim Stenløs

Det er i Viaplay’s «Formel 1 debrief» at Schumachers fremtid blir et tema, og Isdal skjønner lite av de ryktene som har kommet opp den siste tiden. Schumacher har blitt rapportert til å ikke lenger ha noe bånd til Ferrari, og tyskeren som er på utgående kontrakt denne høsten går nå en usikker fremtid i møte i laget som kjører med motor fra nettopp Ferrari.

Riktig nok har det aldri kommet noen offisiell bekreftelse på at båndene til Ferrari er kuttet, og Ferrari’s teamsjef Mattia Binotto har i ettertid uttalt at de skal møte Schumacher og diskutere fremtiden i løpet av høsten. Samtidig kom Ferrari-reserve og tidligere Alfa Romeo-fører Antonio Giovinazzi opp som favoritt til det ledige setet.

– Det skjønner jeg ærlig talt ikke, hva Haas skal med Giovinazzi når de har Mick Schumacher.  

Haas-sjef Gunther Steiner utelukker ikke sjansene for at Schumacher fortsetter i teamet også neste sesong. 

– Jeg skal være ærlig, vi vet ikke om Mick vil bli eller ikke, forteller Steiner om sin landsmann. 

Steiner er ikke sikker på hvem som kommer til å kjøre sammen med Kevin Magnussen neste sesong. Foto: LAT Images

LES OGSÅ: Om Haugers fremtid: – Ingenting er avklart

Mick Schumacher var I god form i sommer, og tok sine første poeng i Formel 1 på Silverstone og Red Bull Ring. Etter det har det ikke godt like bra hverken for Schumacher eller for teamet. Steiner ønsker seg flere prestasjoner på høyt nivå:

– Han hadde veldig gode løp i Canada, Storbritannia og Østerrike, men han mangler konsistens – han burde levere oftere. 

Banene som kommer kan passe Haas-bilen og Schumacher bra, og det skal ikke være for sent:

– Vi har ikke dårlig tid med tanke på førere, og Mick har fortsatt muligheten til å vise hva han kan. 

Schumacher har også blitt linket til de ledige setene hos Alpine og Williams, men han fremstår per nå ikke som noen hovedkandidat hos noen av de. Dermed kan tyskeren være ute av Formel 1, om ikke Haas bestemmer seg for å forlenge. Isdal mener at Schumacher fortjener bedre:

– Det som er uforståelig er om Mick Schumacher ikke skulle få fornyet tilitt i Formel 1 neste år, for det syns jeg virkelig han har fortjent. 

LES OGSÅ: Tsunoda forlenger – men hvem skal han kjøre med?

Se hele Viaplay Formel 1-Debrief her: