Hjem Nyheter Verstappen mener misforståelse ødela kvalfiseringen

Verstappen mener misforståelse ødela kvalfiseringen

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool
Max Verstappen sier at en misforståelse rundt hvor mye bensin han hadde igjen er årsaken til at han må starte langt bak i morgendagens Singapore Grand Prix.

Nederlenderen var definitivt med å sloss om pole mens forholdene stadig forbedret seg på Marina Bay, og teamene byttet ut intermediate med slicks inn i Q3.

Verstappen var på en rask runde da han fikk beskjed om å avbryte denne for å få mer plass på i banen før sitt siste forsøk. På dette tidspunktet hadde han falt tilbake til en åttendeplass.

Da Verstappen var ute på sin siste runde fikk han imidlertid beskjed om å avbryte denne runden og kjøre inn i pit. Det førte til en hissig tilbakemelding fra Verstappen, som forsto at dette gjorde at han starter morgendagens løp fra fjerde startrekke.

– Jeg tror vi ble overrasket over at vi hadde tid til en ekstra runde, men du kan forutse det, så jeg forstår ikke helt hva som skjedde. I ettertid skulle de selvsagt latt meg fullføre den nest siste runden. Jeg ser ikke hvor mye bensin det er i bilen, men med alle de sensorene vi har, skal vi kunne følge med på disse tingene. Det er utrolig frustrerende fordi bilen var bra, og du kunne se også i Q2 at vi hadde gode muligheter selv under vanskelige forhold.

Verstappen, som leder førermesterskapet med 116 poeng foran Leclerc, har vunnet de fem siste løpene til tross for at han har startet dårligere enn åttende to ganger, Banen i Singapore er dog vanskeligere å kjøre forbi på, og nederlenderen har selv lite tro på noen stor opphenting.

– Rundt her er det nesten som Monaco. Jeg forventer et veldig frustrerende løp for meg der jeg bare står fast bak folk.