Hjem Nyheter Ågren falt bakover i det som kan ha vært årets siste løp...

Ågren falt bakover i det som kan ha vært årets siste løp i W series

Neste sesong etableres en helt ny kvinneserie, i tilegg til allerede etablerte W series. Her fra den foreløpig siste løpshelgen i W seires i Singapore. Foto: W series

Ayla Ågren hoppet inn som reserve til sin sesongdebut i Singapore, og kom til slutt i mål som nummer 15. Løpet kan ha vært årers siste i W series. 

Joakim Stenløs

Ågren var i fjor fast fører i serien, men hun fikk ikke den samme muligheten i årets sesong. Hun har derimot vært reserve, og hoppet denne helgen inn i bilen etter at Tereza Babickova måtte stå over grunnet ryggskader. 

Ågren kvalifiserte til 13. plass under en regntung kvalifisering som ble rødflagget to ganger og til slutt avsluttet før tiden. Marta Garcia tok pole, mens forhåndsfavoritt Jamie Chadwick måtte starte løpet fra 8. posisjon.

Utsatt tittel-feiring

Under løpet var det ikke regn å spore, og Beitske Visser tok ledelsen i starten fra 2. posisjon. Den ledelsen holdt hun på helt til mål, og nederlenderen vant med det sitt første løp for sesongen foran Alice Powell og Marta Garcia. Jamie Chadwick kunne i utgangspunktet ha avgjort tittelkampen denne helgen, men de sjansene forsvant i det hun gikk for en risikabel forbikjøring og havnet i barrieren på slutten av løpet. Det er aller første gang briten ikke fullfører er løp i W series.

Ågren falt bakover 

Vår egen Ayla Ågren holdt lenge fast på sin 13. plass, men falt etterhvert nedover på resultatlisten. Til slutt kom hun i mål som nummer 16, sist av de fullførende førerne. Singapore er kjent som en av de mest fysisk krevende banene på kalenderen, og utgjør langt ifra den enkleste anledningen å hoppe inn på. Det er foreløpig ikke kjent om Ågren også skal kjøre neste løp i Austin eller ikke. Forøvrig er det heller ikke kjent om det faktisk blir noe løp i Austin om tre uker.

Ayla Ågren hoppet inn som reserve i helgens W series-løp. Foto: W Series

LES OGSÅ: Om Haugers fremtid: – Ingenting er avklart

Økonomiske problemer

Serien sliter nemlig økonomisk, og dette kan ha vært både sesongens og tidenes siste løp i W series, om man ikke finner en løsning. Britiske Telegraph har gransket seriens økonomi, og viser til en gjeld på mer en 7 og en halv millioner pund. I tillegg rapporteres det om at de også skal være i betydelig gjeld til flere entreprenører med ulike oppdrag knyttet til serien.

Serien hadde i utgangspunktet en avtale på plass med en amerikansk investor som ville sikret en langvarig fremtid. Den avtalen har falt gjennom, og om man ikke får i havn noen andre avtaler står sesongens tre resterende løp i fare for å bli avlyst. En avgjørelse må komme innen den neste uken, ettersom at bilene må fraktes til USA i god tid før løpshelgen. 

– Vi vil fortsette å hente inn penger

Catherine Bond Muir, administrerende direktør for W series, uttaler seg likevel optimistisk:

– Vi har mange samtaler for øyeblikket, og jeg er veldig optimistisk. Vi har måttet kjempe fra dag en. Det har alltid vært en kamp, men vi er fighters. Vi ser på budsjettene våre. Vi er sikre på at vi vil fortsette å hente inn penger. 

Det er også tvil rundt om serien kan betale ut premiepengene de har lovet. Vinneren av serien skal i utgangspunktet motta en utbetaling på 500,000 dollar. 

Chadwick uansett ferdig

Jamie Chadwick kommer sannsynligvis uansett ikke til å kjøre noe mer i W series. Briten har nylig testet Indy Lights i USA, og ser på serien som et steg på veien mot Formel 3 påfølgende år.

– Hovedsaken er at med de lange løpene og mengden testing du får i Indy Lights, kan det sette meg i en veldig god posisjon for året etter å ta enda et steg opp, etter å ha hatt den ekstra tiden til å utvikle meg både fysisk og som fører.

Før Chadwick testet Indy Lights gjorde hun det klart at enhver «feeder series» er aktuell neste sesong, og at Formel 1 fortsatt er det klare målet. Les mer her!