Hjem Nyheter F1 Treningsrapport fra Japan

Treningsrapport fra Japan

Foto: LAT Images

Sto du ikke opp tidlig for å få med deg dagens treninger direkte? Her får du en liten rapport fra regnkjøringen på Suzuka.

Joakim Stenløs

Trening 1 ble kjørt under våre forhold, og slicksdekkene ble stående i garasjen. Majoriteten av tidene ble satt med wet-dekkene, men i en periode med litt mindre regn rakk også samtlige førere å sette sine raskeste tider med intermediate-dekk på bilen.

Mercedes ble stående i garasjen med begge sine biler frem til godt over halve treningen var kjørt. Da de til slutt kom ut på banen hadde det begynt å regne igjen, og tidene ble derfor ikke spesielt imponerende. 

Før det begynte å regne igjen rakk Alonso å sette treningens raskeste tid med 1.42.248. Sainz kom inn som nummer to foran lagkamerat Charles Leclerc. 

Resultater trening 1:

FIA

Schumacher i barrieren

Etter at klokka hadde kommet ned til null og det hele tilsynelatende var over havnet Mick Schumacher i barrieren. Tyskeren var på innrunden etter å ha gjennomført en prøvestart. Etterhvert ble det også klart at skadene på bilen var såpass store at Schumacher ikke ble klar for å kjøre i trening 2.

Trening 2

Trening 2 varte en halvtime lengre enn normalt. Derre var originalt for å teste neste års Pirelli-dekk, men denne testen ble avblåst i regnværet. Likevel varte treningen i en og en halv time.

Treningen var preget av long-runs og tunge biler med mye drivstoff. George Russell satte treningens raskeste tid med 1.41.935 foran lagkamerat Lewis Hamilton og Max Verstappen.

Resultater trening 2:

FIA