Hjem Nyheter Bekreftet: Gasly til Alpine – de Vries til AlphaThauri

Bekreftet: Gasly til Alpine – de Vries til AlphaThauri

Tidlig lørdag morgen ble det klart – kabalen har gått opp for Red Bull og Alpine!

Før den siste treningen på Suzuka ble det lørdag morgen klart at Alpine har signert Pierre Gasly for det de omtaler som en «flerårig» kontrakt – og 10 minutter senere kom meldingen fra AlphaTauri om at de har sikret seg Nyck De Vries som Gaslys erstatter.

Pierre Gasly skal lenge ha vært på toppen av Alpines ønskeliste for å erstatte Fernando Alonso, etter at deres reserve Oscar Piastri endte opp hos McLaren.

Gasly er inne i sin femte fulle sesong i Formel 1, og har en seier å vise til fra Monza i 2020. Etter at Sergio Perez forlenget sin kontrakt med Red Bull ble mange overrasket over at Gasly ble bekreftet for 2023-sesongen i AlphaTauri tidligere i år. Men nå blir der altså likevel en overgang for Gasly. Og det til Alpine som nå får en herfransk førerduo.

– Jeg er svært glad for å bli en del av Alpine-familien, og det er starten på et nytt kapittel i min karriere, forteller Gasly.

– Jeg kjenner styrkene til Alpine og har kjørt mot dem i flere år, jeg kjenner den fremgangen de har hatt og ambisjonene deres er imponerende.

LES OGSÅ: Schumacher bryr seg ikke om presset etter kollisjonen

Endelig Formel 1!

Det har hele tiden vært et krav fra Red Bull at de, i tillegg til en finansiell kompensasjon, også måtte ha en erstatning klar i AlphaTauri for å la franskmannen gå.

De Vries vant Formel 2 i 2019, og Formel E i 2021. Nederlenderen fikk sin Formel 1-debut da han hoppet inn som reserve hos Williams på Monza tidligere denne høsten, og imponerte med poeng i sitt første løp. Nå er han naturligvis fornøyd med å endelig få et fast sete.

– Etter Formel 2 tok jeg en litt annen vei med motorsport, men F1 har alltid vært drømmen min, og jeg er takknemlig for å kunne oppfylle den, forteller De Vries.

De Vries har i tillegg til å kjøre sitt første løp for Williams også kjørt trening for både Williams, Mercedes og Aston Martin denne sesongen. Det tror nederlenderen kommer godt med.

– Jeg har hatt mange sjanser til å oppleve 2022-bilen i år, og jeg tror det har satt meg i en god posisjon for den kommende sesongen, uttaler Red Bull-systemets nyeste tilskudd.

Etter alt å dømme har de Vries foreløpig skrevet en ettårskontrakt med AlphaThauri. Med to førere på ettårskontrakt gjenstår det å se hvordan dette påvirker Dennis Haugers Formel 1-sjanser fra 2024. På neste års grid gjenstår nå kun to seter. Mick Schumacher står fortsatt ikle trygt i Haas, og Williams trenger fortsatt en erstatter for Nicolas Latifi.

LES OGSÅ: Hauger: – Større sjanse for at det ikke blir Prema neste år