Hjem Nyheter Sterke reaksjoner etter Gaslys nesten-ulykke

Sterke reaksjoner etter Gaslys nesten-ulykke

Foto: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

Pierre Gasly var mildt sagt forbanna etter at han passerte en bergingsbil ute på banen på Suzuka. Hendelsen bringer tilbake vonde minner for mange i Formel 1-miljøet. 

Joakim Stenløs

Dagens Japan Grand Prix varte ikke lenge før rødflagget måtte ut. På den første runden hadde Pierre Gasly dratt med seg et reklameskilt, og han hadde derfor allerede vært inne i pit og byttet frontvingen. På vei ut igjen, mens resten av feltet samlet seg bak sikkerhetsbilen, passerte Gasly en traktor som hadde kommet ut for å berge bilene som forårsaket sikkerhetsbilen. Gasly selv var mildt sagt forbanna på radioen.

– Hva er det? Hva er det med denne traktoren på banen? Dette er uakseptabelt!, skriker Gasly på radioen. 

Se hendelsen her: 

LES OGSÅ: Gasly til Alpine og de Vries til AlphaTauri

FIA peker på Gaslys fart

I ettertid pekte FIA på at Gasly kjørte for fort under rødføagget. Viaplays Formel 1-ekspert Thomas Schie mener uansett at bergingsbilen ikke skulle vært der. 

– Jeg er enig i at Gasly kanskje kjører for fort her, men det er tydelig at Gasly kanskje ikke har fått beskjed om at det er bergningsbiler ute på banen, selv om det er rødflagg. Det er veldig merkelig at den bergningsbilen er ute på banen så lenge det er løpsbiler på banen.

– Det kan hende at Gasly skal ta litt av skylda her, men det bør absolutt også FIA gjøre, fortsetter Schie. 

– Ingen respekt for Jules minne

Og det er ikke så rart at Gasly var både forbanna og sannsynligvis redd. Mange tenker tilbake til 2014 da Jules Bianchi traff en bergingsbil som var ute for å berge en annen bil. Også det skjedde på nettopp Suzuka. Bianchi døde til slutt av skadene etter lang tid i koma. Hans far, Philippe Bianchi, har reagert sterkt på hendelsen.

– Ingen respekt for førernes liv, ingen resept for Jules minne. Utrolig, skriver Bianchi på sosiale medier.

Også andre førere reagerer på hendelsen.

Carlos Sainz skjønner heller ingenting av hvorfor det sendes ut bergingsbiler med løpsbiler på banen.

– Vi ser ingenting. Så selv om det er en kran på banen, og vi kjører bak sikkerhetsbilen i 150 kilometer i timen, kan en fører gjøre en liten feil, en dum feil, gå litt ut av linjen, ikke huske at det er en traktor ser og krasje inn i traktoren, hvorfor risikere det?, uttaler Sainz om situasjonen.