Hjem Nyheter Logan Sargeant klar for Williams

Logan Sargeant klar for Williams

For to år siden hadde ikke Logan Sargeant nok penger til å kjøre Formel 2, og veien var kort til andre serier. Nå er amerikaneren klar for Formel 1 – forutsatt at han får superlisens.

Joakim Stenløs

Fredag kjørte Sargeant sin første Formel 1-trening, og i dag ble det altså også klart at amerikaneren vil få full tillitt fra og med neste sesong. Det er også klart at Sargeant skal kjøre ytterligere to treninger i Mexico og Abu Dhabi, og at han vil delta på «post-season» testen. Om superlisensen går i orden blir Sargeant den første amerikanske Formel 1-føreren siden 2015.

Sargeant kom på tredjeplass i Formel 3 i 2020, men grunnet manglende økonomi tok han ikke steget opp til Formel 2 den gangen. På det tidspunktet var det aktuelt å heller kjøre serier som IMSA eller IndyLights, men nå går det altså mot Formel 1 for Logan Sargeant. 

– Vi mener at han er klar for å kjøre, og forutsatt at han har nok superlisenspoeng etter Abu Dhabi vil han være vår andre fører neste år, uttalte teamsjef Jost Capito.

På god vei mot lisens

Med 100 km fullført under fredagens fritrening får Sargeant et ekstra poeng, og er med det oppe i 28 totalt. Om han også fullfører de to neste treningene uten problemer vil han være oppe i 30 poeng. 

I tillegg kan også Sargeant få to poeng for å fullføre årets sesong uten et eneste straffepoeng. I så fall vil det holde sjetteplass i mesterskapet for å nå den magiske 40-poengs grensen. Om han skulle dra med seg et eller flere straffepoeng den siste helgen må han holde seg innenfor topp fem i mesterskapet. 

Om lisensen mot formodning ikke skulle gå i orden i Abu Dhabi skal det være et alternativ for Sargeant å kjøre i en av de såkalte vinterseriene for å skaffe de nødvendige poengene før sesongstart i Formel 1. 

LES OGSÅ: Varhaug om Haugers lagbytte: – Må gå etter de beste folka