Hjem Nyheter USA: Carlos Sainz Jr. tok pole postion

USA: Carlos Sainz Jr. tok pole postion

Det var spanske Carlos Sainz Jr. som var raskest i Austin, tett fulgt av Charles Leclerc og Max Verstappen. Leclerc har imidlertid en gridstraff, noe som gjør at han flyttes 10 plasser bakover i morgendagens løp.  

Det var som så ofte ellers Charles Leclerc som allerede tidlig i Q3 viste at han ville være med å kjempe om den beste tiden, dette til tross for at monegaskeren visste at han ikke ville beholde plassen ettersom han hadde byttet både motor og turbo på sin Ferrari.

Max Verstappen gikk overraskende tidlig ute, og endte opp med å kjøre to oppvarmingsrunder før han gjorde sitt siste forsøk.

Da det endelig skulle avgjøres var det imidlertid Carlos Sainz Jr. som klarte å sette sammen en perfekt runde og sikret en viktig pole positon.

– Jeg hadde det virkelig gøy, det var vanskelig der ute med mye vind, men endelig klarte jeg å få alt til å klaffe, sa Sainz til Danica Patrick som sto for intervjuene.

Bak de tre raskeste fulgte Perez, Hamilton, Russell, Stroll, Norris, Alonso og Bottas.

Før dette var mange av førerne tidlig ute i Q2 for å sette en runde, mens Gasly og Vettel ikke satte noen tid før helt mot slutten. Til slutt endte det imidlertid med at Albon, Zhou, Vettel, Gasly og Tsunoda måtte se seg slått ut før kampen om de ti siste plassene ble avgjort. Kinesiske Zhou så lenge ut til å gå videre på bekostning av Lando Noris, men etter fikk strøket sin bestetid etter å ha brutt track limit.

Starten av kvalifiseringen var også hektisk inn mot avslutningen – og mange forbedret tidene sine i Q1 helt mot slutten. De fem førerne som ble slått ut i Q1 var Magnussen, Ricciardo, Ocon, Scumacher og Latifi.

I tillegg til Leclerc hadde også Perez, Zhou og Alonso gridstraffer. Søndagens grid blir dermed som følger:

1. Sainz
2. Verstappen
3. Hamilton
4. Russell
5. Stroll
6. Norris
7. Bottas
8. Albon
9. Perez
10. Vettel
11. Gasly
12. Leclerc
13. Tsunoda
14. Alonso
15. Magnussen
16. Ricciardo
17. Ocon
18. Schumacher
19. Zhou
20. Latifi

Resultater kvalifisering: