Hjem Nyheter Red Bull og FIA enige om straff

Red Bull og FIA enige om straff

Foto: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Red Bull har blitt enige med FIA, og slipper med det unna de verste kosekvensene for å ha oversteget budsjettaket forrige sesong. 

Joakim Stenløs

I noen uker har det vært kjent at Red Bull gikk over budsjettaket forrige sesong, og at de gjorde seg skyldig i både prosedyrebrudd og et «mindre overforbruk». Etter dette har laget vært i forhandlinger med FIA. 

Nå har de blitt enige om en såkalt «Accepted Breach Agreement», eller en tilståelsesdom, som i praksis innebærer at Red Bull innrømmer å ha gått over budsjettaket og aksepterer sanksjonene som følger. Om ikke Red Bull hadde blitt enige med FIA nå hadde saken gått videre til et eget bedømmelsespanel som ville etterforsket saken videre. 

Totalt gikk Red Bull over budsjettaket med 1 864 000 pund, som tilsvarer 1,6% av det totale budsjettet. Forbundet gjør det klart at de ikke mener at Red Bull har handlet i ond tro, noe som også kommer Red Bull til gode. 

– Cost Cap-administrasjonen erkjente at Red Bull Racing har opptrådt samarbeidsvillig gjennom prosessen og har forsøkt å gi ytterligere informasjon og bevis når det ble bedt om det i tide, at dette er det første året med full anvendelse av finansreglementet og at det ikke er noen anklage eller bevis for at RBR på noe tidspunkt har forsøkt å handle i ond tro, uærlig eller på uredelig måte, og heller ikke med vilje har skjult noen informasjon fra Cost Cap-administrasjonen, uttaler FIA om avtalen. 

LES OGSÅ: Audi inn i Sauber fra 2026 – Porsche vurderer alternativene

Dette er straffen

Red Bull må betale en bot på 7 millioner dollar innen 30 dager. I tillegg mister Red Bull 10% av deres aeordynamiske testtid neste sesong. Laget må også dekke kostnadene Cost Cap-administrasjonen har hatt i forbindelse med forberedelsene til den gjeldende avtalen. 

Testtiden vil i praksis vises i lagets tillatte tid i vindtunellen. Med seier skal Red Bull i utgangspunktet ha 70% av testtiden laget på 7. plass får. Nå får de kun 63%, som eksempelvis er 12% mindre enn Ferrari og 17% mindre enn Mercedes om den beholder henholdsvis 2. og 3. plass i konstruktørmesterskapet. 

Se sendetidene for helgen her!