Hjem Nyheter Verstappen holdt Mercedes-duoen unna og sikret pole i Mexico

Verstappen holdt Mercedes-duoen unna og sikret pole i Mexico

Foto: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

Mercedes viste et imponerende tempo både på den siste treningen og i starten av dagens kvalifisering. Men da det hele skulle avgjøres i Q3 klarte ikke den britiske duoen å holde unna for årets suverene verdensmester. 

Joakim Stenløs

For det var Max Verstappen som til slutt var raskest i Mexico. George Russell og Lewis Hamilton endte opp med startspor nummer to og tre i morgendagens løp.

– Å være på pole her er så klart fantastisk. Det er så klart et veldig langt strekk ned til sving 1, så vi trenger en god start, men uansett tror jeg vi har en rask bil og det er så klart det viktigste, fortalte Verstappen i intervjuet like etter kvalifiseringen. 

Lewis Hamilton var stolt av fremgangen laget har vist, og han er ikke nødvendigvis stressa for å starte noen meter bak Verstappen i morgendagens løp.

– Jeg er ganske fornøyd med den startposisjonen for å være ærlig, det er en lang vei ned til sving 1, fortalte Hamilton om morgendagens utgangspunkt.

Bak de tre fremste kom hjemmehelt Sergio Perez inn som nummer fire foran Carlos Sainz som ble best av Ferrari-førerene. Valtteri Bottas er den eneste føreren på griden som ikke har tatt poeng siden Canada Grand Prix i juni. I dagens kvalifisering sikret finnen seg et godt utgangspunkt for å snu den dårlige trenden med sjetteplass. Charles Leclerc havnet på sin side uvanlig langt nede på lista på syvendeplass.

Resultater: 

  1. Verstappen
  2. Russell
  3. Hamilton
  4. Perez
  5. Sainz
  6. Bottas
  7. Leclerc
  8. Norris
  9. Alonso
  10. Ocon
  11. Ricciardo
  12. Zhou
  13. Tsunoda
  14. Gasly
  15. Magnussen
  16. Schumacher
  17. Vettel
  18. Stroll
  19. Albon 
  20. Latifi

PS: Lance Stroll drar i morgendagens løp med seg en 3 plassers gridstraff etter kollisjonen med Fernando Alonso i Austin, og Kevin Magnussen en 5 plassers gridstraff for å ha byttet motorkomponenter.

LES OGSÅ: Audi inn i Sauber fra 2026 – Porsche vurderer alternativene