Hjem Nyheter Verstappen bryter ny rekord etter nok en suveren seier 

Verstappen bryter ny rekord etter nok en suveren seier 

Foto: Clive Mason / Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen holdt unna i starten i Mexico og så seg aldri tilbake. Nå er nederlenderen den føreren med flest seiere på en sesong.

Joakim Stenløs

Aldri før har noen vunnet 14 løp på en og samme sesong. Verstappen delte før dagens seier rekorden med Michael Schumacher og Sebastian Vettel som tok 13 seiere i henholdsvis 2004 og 2013. Med full pott vil Verstappen også oppnå enn høyere seiersandel enn de to målt i prosent med 72,7%. Han vil dog ikke kunne ta den rekorden fra Alberto Ascari som vant 6 av 8 løp i 1952 og troner øverst med en seiersandel på 75%. 

Verstappen startet søndagens løp fra pole position, og beholdt ledelsen gjennom den første svingen. George Russell startet fra andre posisjon, men falt bakover til fjerdeplass gjennom de første svingene. Etter dette ble det stillstand i toppen, og Verstappen kom til slutt over mål foran Hamilton, Perez og Russell. Bak de fire fremste fulgte Ferrari-duoen Carlos Sainz og Charles Leclerc.

LES OGSÅ: Varhaug om Haugers lagbytte: – Må gå etter de beste folka

Strategiske dilemmaer 

Max Verstappen og Sergio Perez startet begge på de mykeste dekkene, mens Lewis Hamilton og George Russell startet med mediumdekk. Begge Mercedes-førerene gikk så relativt tidlig inn for å bytte til de hardeste dekkene, mens Red Bull-duoen på sin side gikk over til mediumdekk. I ettertid kan det hende at Toto Wolff skulle ønske at det var dekk-kombinasjonen også de endte opp med. 

Sebastian Vettel viste nemlig at det var mulig å ligge lenge ute på de mykeste dekkene, og klokket inn hele 39 runder på softdekk før han gikk over til mediumdekkene. Daniel Riccardo og Guanyu Zhou viste at også mediumdekkene kunne vare mer enn lenge nok, og drøyde begge til godt over 40 runder kjørt før de byttet til de mykeste dekkene. 

Daniel Ricciardo utnyttet de nye myke dekkene så godt at han klatret helt opp til syvendeplass. Australieren fikk riktig nok en 10 sekunders straff etter et sammenstøt med Yuki Tsunoda, men det gikk såpass fort for McLaren-føreren at han beholdt sin posisjon foran henholdsvis Esteban Ocon og Lando Norris. 

Endelig poeng!

Valtteri Bottas har hatt stang ut i lang tid, og hadde frem til dagens løp ikke plukket poeng siden Canada Grand Prix i juni. Faktisk er han den eneste føreren som ikke tok et eneste poeng i denne lange perioden. Men i dag snudde endelig finnen den dystre trenden, og plukket det siste poenget. Denne gangen var det attpåtil et tilfelle av stang inn etter at Alonso som lå foran Bottas måtte bryte løpet med tekniske problemer få runder før slutt. 

LES OGSÅ: Red Bull og FIA enige om straff

Resultater:

 1. Verstappen
 2. Hamilton
 3. Perez
 4. Russell
 5. Sainz
 6. Leclerc
 7. Ricciardo
 8. Ocon
 9. Norris
 10. Bottas
 11. Gasly
 12. Albon
 13. Zhou
 14. Vettel
 15. Stroll
 16. Schumacher
 17. Magnussen
 18. Latifi 

DNF: Alonso og Tsunoda