Hjem Nyheter F2-kalender 2023: kun en ukjent bane for Hauger

F2-kalender 2023: kun en ukjent bane for Hauger

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Neste sesongs Formel 2-kalender ble tirsdag bekreftet, og neste år er det kun en bane hvor Dennis Hauger ikke tidligere har kjørt.

Joakim Stenløs 

Likt som i år skal det kjøres 14 løpshelger med et sprintløp og et hovedløp hver helg. Foruten at løpene kommer i en noe annen rekkefølge sammenlignet med i år, er den eneste endringen at Melbourne kommer inn på kalenderen. Løpet «down under» kommer inn på den ledige plassen etterlatt av franske Paul Ricard, som ikke lenger er en del av Formel 1-kalenderen.

Før Hauger og resten av sirkuset ankommer Australia starter sesongen også i år med både test og første løpshelg i Bahrain, før turen går til Jeddah og Saudi Arabia. I runde fire følger Baku tidligere enn vanlig, hvor Hauger kapret sin hittil eneste hovedløps-seier i Formel 2.

Den europeiske sesongen starter med Imola, før det blir nye seiersminner i Monacos gater. I år som i fjor følger en hektisk sommer, kun avbrutt av Formel 1s svipptur til Canada. Barcelona, Red Bull Ring, Silverstone, Budapest, Zandvoort og Monza skal overvinnes på kort tid, før det også neste sesong følger en langvarig pause fra september frem til avslutningen i Abu Dhabi. 

I motsetning til i fjor går Dennis Hauger inn i sesongen med erfaring fra alle banene på kalenderen, sett bort fra Melbourne hvor det aldri tidligere har blitt kjørt Formel 2. 

LES OGSÅ: Haugers alternativer snevres inn: – Jeg hadde valgt Virtuosi