Hjem Nyheter Haugers alternativer snevres inn: – Jeg hadde valgt Virtuosi

Haugers alternativer snevres inn: – Jeg hadde valgt Virtuosi

Foto: Red Bull Content Pool. Innrammet: Drew Gibson / GP2 Media Service.

Dennis Hauger må snart velge lag for neste sesong, og nå skal det kun stå mellom fire lag. Pål Varhaug, en av få nordmenn med erfaring fra Formel 2-nivå, vet hvilket lag han hadde valgt.

Joakim Stenløs

Hauger ga det som må kunne omtales som en 99% bekreftelse på at det definitivt ikke blir Prema neste sesong i Viaplays Formel 1-studio forrige søndag. VG melder tirsdag at det nå skal stå mellom fire lag: MP Motorsport, ART Grand Prix, Carlin Motorsport og Virtuosi Racing. 

De tre første teamene kommer ikke som noen stor overraskelse ettersom at de også ligger som topp tre i lagmesterskapet. Virtuosi Racing ligger på sin side an til 6. plass i mesterskapet. 

Men Pål Varhaug, som vi tok en prat med om Haugers viktige valg tidligere i høst, er ikke avvisende til at Virtuosi likevel kan være riktig vei å gå. 

– Jeg hadde valgt Virtuosi, svarte Varhaug på spørsmål om hvilket lag han hadde valgt om han var i Haugers sko. 

Pål Varhaug har selv kjørt for Virtuosi i Auto GP, og mener at teamet har flere av de kvalitetene Hauger ser etter. 

– De er veldig flinke, og veldig flinke i forhold til å finne de beste løsningene. Da jeg kjørte for de så slet vi litt, og da var de med en gang veldig åpne for å sette inn nye ingeniører eller å finne andre løsninger som fungerte bedre. Og den kurven har fortsatt siden jeg var der, og de har blitt bedre hvert år, uttalte Varhaug om lagets evne til å tilpasse seg førerens behov. 

LES OGSÅ: Audi inn i Sauber fra 2026 – Porsche vurderer alternativene

– Det kan være farlig med Pourchaire

Varhaug ser også gode egenskaper hos både MP Motorsport og Carlin, men trekker frem en mulig risiko i franske ART Grand Prix. 

– Du har mange team som ikke har en klar førstefører, men det er ofte typisk med franske lag med franske førere at de fort blir prioritert. Så det kan være litt farlig å velge et fransk team med en fransk fører. 

– Det kan være farlig med Pourchaire, selv om Vesti har hatt en stigende kurve gjennom sesongen, fortsetter Varhaug. 

Uavhengig av hvilket lag Hauger velger mener Varhaug at en faktor er mer avgjørende for nordmannens suksess. Les mer fra intervjuet med Pål Varhaug HER!