Hjem Nyheter Hauger etter lagbyttet: – Det har vært litt turbulent

Hauger etter lagbyttet: – Det har vært litt turbulent

Foto: Joakim Stenløs

Dennis Hauger skal neste sesong kjøre for nederlandske MP motorsport. Hauger selv er spent før han for første gang skal sette seg i MP-bilen i pre-season testen etter avslutningshelgen i Abu Dhabi.

Joakim Stenløs og Hedda Wehrmann

Dennis Hauger har kjørt to sesonger med Prema, som tidligere har vært det klart beste laget i Formel 2. Hauger opplever at endringene han ba om ikke kom tidsnok i Prema, og håper nå på bedre flyt hos MP neste sesong.

– Det er selvfølgelig flere grunner. Men vi følte det var riktig i forhold til sånn sesongen har vært. Det har vært litt turbulent. Selv om det fungerte bra i Formel 3 så betyr det ikke at det fungere bra i Formel 2 i forhold til bil og kjørestil og hva som fungerer for meg, forteller Hauger til Formel-1.no etter at lagbyttet var annonsert.

– Jeg har prøvd å pushe for endringer, men det har ikke skjedd, eller det har kanskje skjedd litt for sent. Det er jo også det man ser med MP i forhold til utviklingen de har hatt og hvordan de prøver ting. Og av hva jeg hører så er jo det noe som er interessant for meg, og noe å jobbe med for å få en god sesong neste år med noe som jeg er komfortabel med, fortsetter Hauger.

LES OGSÅ: Varhaug om Haugers lagbytte: – Må gå etter de beste folka

– Monza var litt toppen av kaka

Dennis forteller om at avgjørelsen om å bytte lag har kommet gradvis gjennom sesongen, men at det hele toppet seg på Monza tidligere i høst.

– Jeg tror kanskje Monza var litt toppen av kaka da jeg fikk en straff fordi teamet ikke hadde satt på hjulene tidsnok før start. 

Nå ser Hauger frem til å komme i gang med sitt nye lag. Hauger skal i aksjon for teamet allerede denne måneden under Formel 2s post-season test i Abu Dhabi.

– Måten de jobber på, atmosfæren og selvfølgelig det som er viktigst: bilen og hvordan den fungerer. Det er noe som også blir spennende å se i testen i Abu Dhabi, hvordan man kan jobbe med teamet, se hvordan bilen er og hvordan man kan jobbe seg fram til noe man kan vinne mye med neste år, forteller Hauger om hvorfor han valgte nettopp MP Motorsport. 

Og etter en lang løpspause i Formel 2 er Dennis klar for å endelig komme i gang igjen i Abu Dhabi.

– Jeg føler meg veldig klar, det har vært en lang pause nå uten kjøring så jeg er veldig klar!, avslutter Hauger.

LES OGSÅ: F2-kalender 2023: kun en ukjent bane for Hauger