Hjem Nyheter Om neste års satsing: – Avhengig av Red Bulls støtte 

Om neste års satsing: – Avhengig av Red Bulls støtte 

Dennis Hauger etter fredagens pressekonferanse. Foto: Joakim Stenløs

Dennis Hauger skal neste sesong kjøre for MP Motorsport, men de vet fortsatt ikke hvor stor støtte de vil få fra Red Bull. Likevel er ikke teamet bekymret for neste års satsing. 

Joakim Stenløs

Team Hauger annonserte lagbytte under en pressekonferanse fredag. Teamet innrømmer at valget ikke var enkelt, og det skal ikke ha stått på alternativene for Norges store formelhåp. 

– Det er alltid litt sånn russisk rulett hvem man skal kjøre for. Det har vært veldig vanskelig. Det har vært fem gode team som vi har vært i diskusjoner med, og spesielt et par team som har pushet veldig for å få Dennis. Det er snakk om veldig gode team som har vunnet mesterskapet i flere år, sier Haugers manager Harald Huysman om lagvalget. 

Etter at siste løp i Abu Dhabi er ferdigkjørt skal Hauger kjøre i Formel 2s post season test kun 3 dager senere, da for sitt nye lag. Teamet vet ikke om denne testen spiller inn på avgjørelsen, eller hvor mye støtte de kan forvente å få fra Red Bull neste sesong.

– Det vet vi ikke. Det er så mange faktorer som spiller inn. De har noen budsjettkutt og de har nye førere som kommer opp som de også må hjelpe, så det er mange faktorer som spiller inn. Så vi får se, det blir det det blir, forteller Huysman til Formel-1.no.

LES OGSÅ: Hauger etter lagbyttet: – Det har vært litt turbulent

Team Hauger forsterkes 

Teamet er ikke bekymret for hvor stor større de får, men innrømmer at de er avhengig av en viss støtte.

– Vi er avhengig av en viss støtte fra Red Bull, men vi har også god respons i sponsormarkedet her i Norge. 

Team Hauger er nå også styrket på dette området ved nyansatte Venke Aure, som kommer inn på sponsorsiden i teamet. Aure har i 10 år vært manager for tennisstjernen Casper Ruud. 

– Det ser bra ut. Det blir Formel 2 uten tvil, og vi klarer nok å finansiere det aller meste, avslutter Huysman. 

Hauger selv er heller ikke bekymret for i hvor stor grad Red Bull vil finansiere neste års satsing. 

– Det har egentlig alltid vært sånn at om det ikke har vært optimalt det første året så blir man satt litt ned. Også går det bra, så blir man satt litt opp. Så jeg stresser ikke sånn sett. Det å være i den sirkelen er det som er viktigst, og det vet jeg jo at jeg er, forteller Hauger til Formel-1.no. 

LES OGSÅ: F2-kalender 2023: kun en ukjent bane for Hauger