Hjem Nyheter Vurderer skjermer på F1-biler

Vurderer skjermer på F1-biler

Foto: Clive Rose/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool
F1 ser på muligheten til å innføre «skjermer» som kan monteres på bilene for å redusere vannsprut – kanskje allerede fra 2024-sesongen.

Det har blitt en etablert sannhet i Formel 1 at det ikke lenger er mulig å kjøre løp når det regner, eller er mye vann på banen. Nå jobber altså FIA med et standard kit som skal kunne monteres på bilene for å gjøre det mulig å kjøre med regndekk.

– Vi har fått klare tilbakemeldinger fra førerne om at de med siste generasjon F1-biler opplever svært redusert sikt når det er vått, noe som har gjort at man ikke har kunnet starte eller gjennomføre løp eller kvalifiseringen, sier «F1 Commission» etter dagens møte i Abu Dhabi.

LES OGSÅ: Lanserer nye kvinnesatsing

Målet er å finne en løsning som kan gjøre det mulig å kjøre under våte forhold.

Foto: Sam Bloxham / LAT Images

Andre generasjon Formula E-biler hadde skjermer, men den nye generasjonen biler har fjernet disse.

Nå viser nye analyser at de nye F1-bilene samler opp vann i venturi-tunnelene – noe som har økt problemet med vannsprut sammenlignet med tidligere.

Denne helgen har det første konseptet blitt vist til «F1 Commission», slik at FIA kan fortsette å utvikle forslaget.

Om forslaget skulle gå helt frem til realisering, vil det være første gang F1-biler har skjermer siden 50-tallet. Dermed kan vi for første gang siden regelendringen i 1961 om at F1 skulle kjøres med skjermløse biler, få skjermer – om enn bare under spesielle forhold.