Hjem Nyheter Dennis forsvarte fjerdeplassen

Dennis forsvarte fjerdeplassen

Foto: Joakim Stenløs

Alt så ut til å rakne for Dennis Hauger, men så satte han inn en sluttspurt av dimensjoner under lørdagens sprintløp i Abu Dhabi

Simen Næss Hagen – Parcferme.no

Det ble en svært dramatisk start på årets siste sprintløp i Formel 2-mesterskapet da Jehan Daruvala mistet og kontrollen og hektet i Enzo Fittipaldi. Begge førerne endte opp i barrieren i høy fart, og skadene på barrieren ble såpass store at løpet måtte rødflagges i nærmere tre kvarter.

Dennis Hauger startet løpet fra fjerde startposisjon etter at han kvalifiserte inn til syvendetid fredag, der rekkefølgen på topp ti blir snudd til sprintløpet. Hauger hadde en tilsynelatende god «launch» men tapte samtidig terreng i starten – men han holdt fjerdeplassen sin den første halve runden.

Etter rødflagget ble det besluttet en rullende omstart, og Hauger fortsatte i samme stil, med Amaury Cordeel foran seg og årets Formel 2-mester Felipe Drugovich bak seg. Sistnevnte som Hauger forøvrig tar over bilen til neste år.

Etterhvert som løpet utviklet seg så kom også dekkslitasjen, og det var mye som tydet på at Hauger slett mer enn førerne foran. Han tapte stadig større terreng til Cordeel, men holdt litt lenger ut til Drugovich. Men også Drugovich spiste seg inn på nordmannen og kom seg etterhvert forbi.

Formel 2-mesteren satte opp et stort trykk på Cordeel, som til slutt låste opp og slapp brasilianseren forbi seg. Og Cordeel hadde åpenbart store dekkproblemer selv, for i kampen med Drugovich spiste også Hauger seg inn igjen – dog med to jagende førere i Logan Sargeant og Jack Doohan rett bak seg.

Men Hauger ble reddet av DRS-gongongen sammen med enda mer slitte dekk hos Cordeel, og på den aller siste runden knivet Hauger seg forbi nederlenderen og knep fjerdeplassen inn i den siste sektoren på den aller siste runden.

Dermed slo han tilbake og tok tilbake plasseringen han startet på, selv om alt tydet på at dette ble nok et løp som kunne rakne mot slutten for Hauger. Red Bull-kollega og Carlin-fører Liam Lawson vant foran nederlandske Richard Verschoor, mens Drugovich sikret den siste pallplassen.