Hjem Nyheter Vettel etter sin siste kvalifisering: – Det vil bli en stor dag...

Vettel etter sin siste kvalifisering: – Det vil bli en stor dag i morgen

Foto: Aston Martin

Max Verstappen tok sesongens syvende pole position i Abu Dhabi. Bak han ligger alt til rette for en intens kamp om andreplassen i mesterskapet. Samtidig ble Sebastian Vettels aller siste Formel 1-kvalifisering en opptur. 

Joakim Stenløs 

Begge mesterskapene er allerede avgjort før morgensagens sesongavslutning, men nå har Red Bull også alt i sine hender i kampen om andreplassen i førermesterskapet. Sergio Perez og Charles Leclerc ligger helt likt, og Perez starter i morgen en plass foran monegaskeren.

Carlos Sainz tok fjerdeplassen foran Mercedes-duoen Lewis Hamilton og George Russell som ikke fikk det til like godt som på trening. Lando Norris og Esteban Ocon følger på syvende og åttende plass. 

Opptur i siste kvalifisering

Sebastian Vettel kom videre til Q3 i sin aller siste Formel 1-kvalifisering, og endte til slutt som nummer 9. 

– Jeg følte meg veldig komfortabel i slutten av Q1 og så i Q2. Jeg hadde likt å ha et ekstra dekksett i Q3 men alt i alt var det en god session for oss, og vi kunne kvalifisere bilen til en god posisjon, fortalte Vettel om kvalifiseringen til Sky Sport. 

– Jeg er fortsatt i sonen nå, men det var litt emosjonelt før kvalifiseringen. Jeg er sikker på at det vil bli en stor dag i morgen. Vi har en oppgave foran oss også, vi skal prøve å slå Alfa Romeoene og ta så mange poeng som mulig for å kanskje ta sjetteplassen i konstruktørmesterskapet, fortsatte Vettel som tilsynelatende fortsatt tenker på arbeidsoppgaver før sitt siste løp.

En opptur og Q3-avansement ble det også Daniel Ricciardo, som også potensielt kjører sitt siste Formel 1 løp søndag. Australieren skal neste sesong være tredjefører hos Red Bull, og håper på et fast sete i Formel 1 fra 2024. Ricciardo starter morgendagens løp fra tiende posisjon.

LES OGSÅ: Ricciardo blir tredjefører hos Red Bull

Resultater:

 1. Verstappen 
 2. Sergio Perez
 3. Charles Lecler
 4. Carlos Sainz
 5. Lewis Hamilton 
 6. George Russell
 7. Lando Norris
 8. Esteban Ocon
 9. Sebastian Vettel 
 10. Daniel Ricciardo
 11. Fernando Alonso
 12. Yuki Tsunoda
 13. Mick Schumacher
 14. Lance Stroll
 15. Guanyu Zhou
 16. Kevin Magnussen
 17. Pierre Gasly
 18. Valtteri Bottas
 19. Alex Albon
 20. Nicolas Latifi