Hjem Nyheter Kina Grand Prix avlyst – F1 vurderer erstatning

Kina Grand Prix avlyst – F1 vurderer erstatning

Formel 1 skulle etter planen returnere til Kina neste sesong, men nå er det klart at det likevel ikke blir tilfellet. Formel 1 vurderer nå potensielle erstattere. 

Joakim Stenløs

Grunnen til at Formel 1 ikke returnerer for første gang siden 2019 er ikke overraskende den krevende korona-situasjonen i landet. Guanyu Zhou og alle andre som gledet seg til å kjøre i Kina må dermed smøre seg med tålmodighet i nok et år.

Samtidig bekrefter Formel 1 at de nå vurderer potensielle erstattere. Om man ikke finner en erstatter vil det bli hele fire uker uten løp allerede etter at sesongens tre første løp er gjennomført. Siden sirkuset flytter seg fra Australia løpet før og skal videre til Baku er dette en utfordring rent logistisk. Formel 1 skal først ha ønsket å flytte Azerbaijan Grand Prix en uke frem for å så sette inn et erstatningsløp den helgen, men her har man ikke blitt enig med arrangørene.

Dermed ser det altså ut til at løsningen blir å legge et løp til 16. april, samme helg som Kina Grand Prix skulle blitt kjørt. En av de heteste kandidatene skal vøre publikumsfavoritten Portimao i Portugal, men ingenting skal være bestemt på nåværende tidspunkt.