Hjem Nyheter Disse lagene skal konkurrere i Formel 1s nye kvinneserie

Disse lagene skal konkurrere i Formel 1s nye kvinneserie

Foto: W series

Fra og med 2023-sesongen innfører Formel 1 en ny kvinneserie med navn F1 academy. Nå er det klart hvilke lag som skal delta i seriens tre første leveår. 

Joakim Stenløs

Serien skal kjøres med totalt fem lag, med tre biler hver. De fem lagene er ART Grand Prix, Campos Racing, Carlin, MP Motorsport og Prema Racing. 

– Jeg er veldig glad for å avsløre de fem lagene som går inn i F1 Academy for den neste treårssyklusen, fra og med 2023. Vi kjenner dem veldig godt og vi har samarbeidet med hvert enkelt team i mange år. De er kjent for sin erfaring og ekspertise i å pleie og utvikle unge sjåfører. Jeg stoler fullt og helt på at de vil gi førerne som konkurrerer i F1 Academy nøklene til å vokse teknisk, og at de vil hjelpe dem med de fysiske og mentale forberedelsene til reisen fremover, uttaler F2- F3-, og nå også F1 Academy-sjef Bruno Michel om lagene som nå er bekreftet. 

Den første sesongen vil bestå av syv løpshelger med tre løp hver helg. Målet med serien er å gi førerne den nødvendige erfaringen før de tar steget videre til Formel 3, og forhåpentligvis en dag helt opp til Formel 1. Foreløpig er serien garantert å gjennomføre minst en av totalt syv løpshelger under Formel 1-paraplyen.

Samtidig er fremtiden til W series fortsatt usikker. Årets sesong ble avsluttet før tiden grunnet manglende finansiering, og det er fortsatt usikkert om de kommer på beina igjen før 2023-sesongen ruller i gang. 

LES OGSÅ: Formel 1 lanserer ny kvinneserie