Hjem Nyheter Comeback for Kina?

Comeback for Kina?

Arrangørene av Kina Grand Prix skal være i samtaler med FIA og Liberty om å likevel kjøre årets F1-løp, etter at myndighetene vil lette på COVID-restriksjonene.

Pandemien har satt en stopper for F1 i Kina de siste tre sesongene, og allerede kort tid etter at kalenderen ble offentliggjort ble også årets løp avlyst – men uten at det er plukket ut en bane som erstatning.

Mot slutten av 2022 offentliggjorde imidlertid kinesiske myndigheter at kravene til karantene ved innreise blir avsluttet den 8. januar – dette som et resultat av en justering av landets politikk med null-toleranse for COVID-smitte.

Den kinesiske utgaven av Autosport, skriver at de kinesiske arrangørene allerede har hatt møter med F1, og at disse vil fortsette i begynnelsen av det nye året.

Da årets F1-kalender først ble presentert var Kina Grand Prix plassert fra 14. til 16. april, med to ukers avstand mellom Australia og Azerbaijan.

2023-KALENDER MED KINA

Planleggingen av den krevende logistikken for oversjøiske løp starter allerede nå i januar, noe som betyr at arrangørene har kort tid på seg for å få alt på plass.

Om F1 vender tilbake til Kina, blir det første gang Zhou Guanyu får mulighetene til et løp på hjemmebane.

Skulle arrangørene lykkes i å få løpet tilbake på kalenderen, blir det årets fjerde løp i en sesong som starter med Bahrain, Saudi Arabia og Australia.