Hjem Nyheter Formel 1 fortsetter med flere løpsledere tross kritikk

Formel 1 fortsetter med flere løpsledere tross kritikk

Foto: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Forrige sesong startet med en tidvis kritisert rotasjonsløsning, men endte til slutt med kun en løpsleder mot slutten av sesongen. Nå går det mot at man igjen vil rotere mellom flere personer i rollen.

Joakim Stenløs

Et av grepene som ble gjennomført etter kontroversene rundt Abu Dhabi Grand Prix 2021 var å gå over til en løsning hvor to løpsledere delte på oppgaven, og gjennom forrige sesong var det Niels Wittich og Eduardo Freitas som byttet på rollen mellom seg fra løp til løp.

Men denne løsningen har ikke blitt like godt mottatt hos alle aktørene. Blant annet har flere av førerne fremhevet at dette har ført til ulik håndtering av regelverket fra helg til helg. Etter løpet i Japan, hvor FIA ble sterkt kritisert for håndteringen av bergingen av Carlos Sainz bil mens de andre førerne fortsatt kjørte på banen, gikk man over til å igjen ha en løpsleder resten av sesongen. Fra og med USAs Grand Prix var det kun Niels Wittich som hadde ansvaret.

Men skal vi tro FIA-president Mohammed Ben Sulayem vil vi denne sesongen igjen se en rotasjonsløsning fra helg til helg.

– Du kan ikke bare ha en løpsleder og stole på dem, forteller Ben Sulayem.

LES OGSÅ: FIA-presidenten forsvarer omstridt regelendring

FIA jobber fortsatt med å klargjøre opplegget, men ifølge Ben Sulayem er det altså ikke holdbart med kun en løpsleder gjennom hele sesongen. Samtidig lover Ben Sulayem at vi vil få gode dommere og løpsledere ved hjelp av forbundets rekruttering og opptrening.

– Hva om noe skjedde? Hvis vi skal opprettholde motorsporten, må vi være klare med trening, uttaler Ben Sulayem om viktigheten av opptrening av dommere og løpsledere.

– Vi går nå ut til de nasjonale forbundene og ber dem sende oss folk for trening, og vi har nå et skikkelig team for treningen. Dere vil få gode (dommere). Jeg lover dette, avslutter FIA-presidenten.

OVERSIKT: Her er alle bekreftede lanseringsdatoer!