Hjem Nyheter Orlen til AlphaTauri – farvel til Kubica

Orlen til AlphaTauri – farvel til Kubica

Det polske oljeselskapet Orlen har vært sponsor for Alfa Romeo – nå har de flyttet pengene sine til Scuderia AlphaTauri, deres polske frontfigur Robert Kubica får imidlertid ikke være med på lasset.

PKN Orlen, som er et polsk oljeselskap, har avsluttet sponsoratet sitt med Alfa Romeo og Sauber. Selskapet forlater imidlertid ikke F1, men går nå videre til Scuderia AlphaTauri. Selskapet vil være hovedsponsor for det italienske teamet, som er eid av Red Bull, med hovedkvarter i Faenza.

Slutt for Kubica

Robert Kubica, som har vært en Orlen protegé de siste årene, følger imidlertid ikke med. Polakken vil dermed forlate Formel 1, selv om vi kanskje kan se ham dukke opp fra tid til annen i ulike situasjoner som en Orlen ambassadør.

Det er mange, særlig nye F1-seere, som har lurt på hvorfor Alfa Romeo stadig har latt veteranfører Kubica kjøre fredagstreninger for teamet, men nøkkelen har selvsagt hele tiden vært knyttet til penger og sponsoravtalen med Orlen.

Polakken var regnet som et av de største talentene i F1, og vant ett løp før han ble skadet da han krasjet voldsomt i rallyet «Ronde di Andora» i 2011. Han kjempet seg imidlertid tilbake, og returnerte med en full sesong i Williams i 2019.

Langsiktig

Orlens inntreden i AlphaTauri er litt interessant, ettersom teamets offisielle smørepartner Ravenol, selger smøremidler, hydraulikkoljer og smøreprodukter. Selv om Orlen først og fremst et tradisjonelt oljeselskap, men de også tilbyr oljer og smøremidler.

Sjefen for selskapet sier at den nye avtalen er strategisk og flerårig.
– Global merkevaregjenkjennelse er avgjørende for å oppnå våre strategiske mål, sier Orlen CEO Daniel Obajtek.

AlphaTauri – som jo også er Red Bulls eget klesmerke – skal lansere sin nye AT04 i New York den 11. februar under byens moteuke. Merket er nå i ferd med å etablere seg med utsalg i flere land, med London som først ut etter dagens butikker i Salzburg, Graz and Wien.

LES MER: Her er lanseringsdatoene for 2023-bilene