Hjem Nyheter Alfa Romeo lanserer sin siste F1-bil

Alfa Romeo lanserer sin siste F1-bil

2023 blir det siste året som Alfa Romeo er tittelsponsor for Sauber. Når de i dag «viste» sin 2023-bil, er det ganske tydelig å se at vi først og fremst har fått sett ny livery.

Så langt har både Haas, Red Bull og Williams vist sine nye biler – med ny dekor – men det er fortsatt usikkert hvor mye de har til felles med de bilene som ruller ut i den første testen om to uker.

Når Alfa Romeo i dag viste sin C43 i en livesending, var det kanskje overgangen til den nye sponsoren «Stake» som var det mest interessante. Før denne sesongen ble det jo klart at deres tidligere sponsor Orlen har byttet til AlphaTauri.

Et blikk på bilen – særlig der vi ser bilen ovenfra, viser at ikke alt på denne bilen vil se sånn ut når Alfa Romeo møter opp på testing og første løp denne sesongen. Om du ser på gulvet, ser du at dette neppe ville fungert særlig godt – men slik gjorde Alfa Romeo det i fjor også.

Kanskje er det bak på bilen Alfa Romeo har gjort de største endringene før denne sesongen.
Måten det er tilrettelagt på for kjøling skal være betydelig bedre.

Teknisk sjef i Alfa Romeo, Jan Monchaux, sier at de definitivt har latt seg inspirere av suksessbilen RB18, og at årets bil kanskje kan karakteriseres som en slags hybrid mellom denne og årets Ferrari.

Vi får uansett håpe at teamet får en bedre test i år enn det som var tilfelle i fjor. Da slet teamet stort med porposing, og bilene slo såpass hardt ned i underlaget at de faktisk ble ødelagt.

Forhåpentligvis vil årets regelverk med et høyere gulv, gjør at de unngår dette i år.