Hjem Nyheter Domenicali: F1 ønsker ikke å kneble sjåførene

Domenicali: F1 ønsker ikke å kneble sjåførene

Formel 1-sjef Stefano Domenicali sier det aldri har vært snakk om at førerne ikke skal kunne ha sine egne meninger. Uttalelsen kommer i etterkant av at FIA skjerpet sitt regelverk der de forbyr «politiske, religiøse eller personlige» uttalelser uten å ha klarert dette i forkant.

De fleste førerne har vært mer eller mindre fraværende i sesongoppholdet, men i forbindelse med lansering av de nye bilene begynner det nå å uttrykkes misnøye fra førerne, en dem var Valtteri Bottas.

LES OGSÅ: Ford i F1 – en imponerende historie

I et intervju i The Guardian der det imidlertid ut som om Domenicali ønsker å distansere seg fra FIA-avgjørelsen, og insisterte på at F1-organisasjonen selv hadde et mer liberalt syn.

– F1 vil kneble noen. Vi har en enorm mulighet på grunn av posisjonen til sporten vår, som stadig blir mer global, flerkulturell og mangfoldig. Det er 20 førere, 10 lag og mange sponsorer, alle har forskjellige ideer og forskjellige synspunkter. Jeg kan ikke si at en har rett, en annen tar feil, men det er både riktig og nødvendig, å diskutere meningene deres på en åpen måte, sier Domenicali.

Han sier at de ønsker at alle skal kunne si det de mener, men at man kunne gjøre det uten å være aggressiv, fornærme eller uten å vise respekt.

Liberty-sjefen sier han jevnlig diskuterer temaet med sjåførene.
– Jeg hadde en diskusjon med sjåførene om dette i fjor, der vi diskuterte hvordan F1 kan bidra til å  søkelys på emner det er viktig å snakke om. Det er viktig med konstruktiv dialog. Hvis ikke kan det skape unødig forvirring og problemer.

Domenicali understreket at han forventer at FIA gir en mer detaljert forklaring på hva de nye retningslinjene innebærer, og dermed hva den betyr i praksis for førerne.

– Jeg er sikker på at FIA ønsker det samme som resten av F1.

Alfa Romeo-fører Valtteri Bottas sier til Motorsport.com at han er svært skeptisk til uttalelsene fra FIA.
– Om du spør meg, mener jeg det er feil. Jeg tror ikke det er nødvendig å legge inn i regelverket at man i utgangspunktet ikke har lov til å si eller støtte det man vil. Samtidig, om du setter deg selv i deres sted, så kan selvsagt uttalelser i enkelte land og regioner skape problemer. Jeg mener nok likevel at vi må kunne si og mene det vi vil, sa Bottas

På spørsmål om emnet hadde blitt diskutert via WhatsApp-gruppen til førerforeningen, GPDA, sa han:
– Det er klassifisert informasjon! Faktisk har det vært ganske stille i chatten. Men ja, det ble nevnt.