Hjem Nyheter F1 McLaren vurderer Honda-samarbeid

McLaren vurderer Honda-samarbeid

Zac Brown. Foto: McLaren Racing

McLaren vurderer tilsynelatende å gå sammen med Honda. I så fall håper man på at det vil gå langt bedre enn forrige gang.

Joakim Stenløs 

McLaren kjørte med Honda-motorer fra 2015 til 2017, da avtalen ble avsluttet før tiden etter tre langt fra suksessfulle sesonger. Det er The Race som nå melder at det nå kan gå mot en gjenforening.

Samtalene skal fortsatt være i en svært tidlig fase, men McLaren vurderer nå styrkene ved å fortsette som kundeteam hos Mercedes opp mot å gå til en ny leverandør. Honda står på sin side fritt til å gjøre hva de vil fra 2026, ettersom at Red Bull da starter sitt nylig annonserte samarbeid med Ford. Honda annonserte i 2020 at de skulle trekke seg fra Formel 1 etter 2021, men etter suksessen har de likevel holdt en fot innenfor døren.

Fortsatt har de ikke forpliktet seg til noe samarbeid, men Honda er sammen med Mercedes, Ferrari, Alpine Renault, Red Bull Ford og Audi en av leverandørene som har meldt formell interesse for det nye motorreglementet.

LES OGSÅ: McNish om nøkkelen til Audis F1-inngang