Hjem Nyheter Er AlphaTauri til salgs?

Er AlphaTauri til salgs?

Foto: Peter Fox/Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202302240257 // Usage for editorial use only //

Fremtiden til AlphaTauri Formula 1-teamet er usikkert, trolig ønsker Red Bull enten å flytte det til Storbritannia eller selge teamet.

Stein Pettersen

Ryktene om at AlphaTauri potensielt kan bli solgt har vært på gang selv før dødsfallet til medgrunnlegger av Red Bull, Dietrich Mateschitz, sent i fjor.

Som først rapportert av Auto Motor und Sport, vurderer Red Bulls ledelse om de skal beholde teamet under sin paraply, men flytte det til Storbritannia for å jobbe enda tettere med Red Bull Racing, eller selge det.

Verdien på F1-teamer på et historisk høyt nivå på grunn av økt popularitet, og innføringen av økonomiske reguleringer som gjør det billigere å drive team. I tillegg kommer punktene i Concorde-avalen som søker å begrense utvidelsen av griden og gjøre det vanskeligere for nye deltakere å bli med.

Etter Mateschitz’ død, fortalte AlphaTauris teamleder Franz Tost The Race i fjor november at driften til hans team var sikret på mellomlang sikt. Nå virker det imidlertid som om den nye Red Bull-ledelsen ikke mener at AlphaTauri gir nok verdi i sin nåværende form.

Red Bull kjøpte Minardi i 2005 for å kunne ha et juniorlag for å plassere sine førere og gjøre dem klare til å kjøre for Red Bull Racing.

Fra starten helt teamet Toro Rosso, men det ble rebrandet i 2020 som AlphaTauri for å fremme Red Bulls klesmerke.

Mens Red Bull Racing har vokst til å bli ett av F1s beste og mest suksessfulle team, med begge titlene i fjor, har AlphaTauri aldri vært mer enn en aktør i midtfeltet.

AlphaTauri er basert i Italia i det tidligere Minardi-hovedkvarteret i Faenza, men de har en aerodynamisk avdeling i Bicester og bruker Red Bulls vindtunnel i Bedford.

I følge flere internt i Red Bull klarer man ikke å dra ut synergiene med samarbeide uten å flytte teamet nærmere hovedteamet.

Så langt har ikke Franz Tost ønsket ikke å kommentere i Bahrain-paddocken under sesongoppkjøring.