Hjem Nyheter Testdag 3: Perez avsluttet på topp

Testdag 3: Perez avsluttet på topp

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Det var Red Bull og Sergio Perez som sto igjen på toppen etter den siste testdagen i Bahrain, men Mercedes viste at de har utnyttet natten godt, og at de kanskje har bedre kontroll over årets bil enn de har villet innrømme.

Stein Pettersen

Perez satte sin tid på 1:30.305 med 50 minutter igjen av testingen, tre tideler raskere enn Hamilton.

Tiden hadde faktisk vært god nok til å ta pole i fjorårets Bahrain Grand Prix, kanskje ikke så overraskende når man vet at teamene har hatt ett år på å forbedre bilene sine.

Perez satte sin tid med C4-dekket, mens Lewis Hamilton var på C5 – altså ett hakk mykere.

Tredje raskest var mannen med den kuleste hjelmen, Valtteri Bottas endte på 1:30.827 in sin Alfa Romeo Sauber. Dermed kan Alfa gå inn i løpshelgen med mye selvtillit, etter at teamkompis Zhou Guanyu var den raskeste på fredagens testdag.

Imponerende er det også at Bottas hadde gjort unna 120 runder da han satte sin tid, finnen kjørte hele dagen for Alfa Romeo.

Bak ham fulgte de to Ferrari-førerne, Charles Leclerc og Carlos Sainz, som frem til dette sto med tredje og fjerne beste tid.

Lenger bak ble det nok en vanskelig dag for McLaren, og det ble lite tid igjen til Lando Norris etter at teamet slet kraftig med bilen hans. Det gjorde at briten endte opp med den kortest kjørte distansen av alle førerne under testingen, om vi ser bort fra Felipe Drugovich, som steppet inn for en skadet Lance Stroll, men han kjørte da også bare to økter, mots McLaren-førerens tre.

Williams fortsatte å imponere, og Alex Albon kjørte over 130 runder – mest av alle førerne denne lørdagen.

Formel-1.no kommer tilbake med en grundigere analyse av testingen, men det er liten tvil om at Red Bull må finne seg i å gå inn i første løpshelg med et favorittstempel.