Hjem Notiser Disse førerne er aktuelle for fredagstreninger

Disse førerne er aktuelle for fredagstreninger

Alle Formel 1-lagene må i år som i fjor slippe til rookies i minimum to treninger i løpet av sesongen. Den samme føreren kan gjennomføre begge treningene, men de må fordeles mellom begge bilene.

Oversikten under vil oppdateres gjennom sesongen, etterhvert som ulike førere blir bekreftet til å kjøre treninger.

Alfa Romeo – Theo Pourchaire

I Alfa Romeo er det etter all sannsynlighet deres reservefører Theo Pourchaire som vil gjøre unna rookie-pliktene.

Alpine – Jack Doohan

Som et resultat av førerflukten i Alpine er det nå Jack Doohan som er reservefører, og Formel 2-føreren sitter følgelig i pole posistion for å bli lagets rookiefører i begge treningene denne sesongen.

Aston Martin – Felipe Drugovich

Felipe Drugovich har allerede testet årets bil, og han vil etter all sannsynlighet hoppe inn for både Stroll og Alonso.

Ferrari – Robert Schwartzman

I Ferrari er det reserve Robert Schwartzman som er storfavoritt til å kjøre rookietreningene også i år.

Haas – Pietro Fittipaldi

Haas vil sannsynligvis også i år benytte seg av deres reserve Pietro Fittipaldi. Brasilianeren har kjørt to Formel 1-løp for laget tidligere, men han regnes altså fortsatt som en rookie.

McLaren – Oscar Piastri/ Alex Palou/ Pato O’Ward

McLaren kan som nevnt skrive av en trening allerede i Bahrain. I fjor fikk Alex Palou og Pato O’Ward en trening hver, og det er grunn til å tro at de begge er aktuelle også i år. Palou har forøvrig fått status som reserve denne sesongen, og spanjolen ligger sånn sett best an av de to.

Mercedes – Frederik Vesti

Danske Frederik Vesti er den eneste Mercedes-junioren som kjører i Formel 2, og han er med andre ord storfavoritt til å kjøre begge treningene.

Red Bull/AlphaTauri – Lawson/ Hauger/ Iwasa

Red Bull og AlphaTauris treningsplasser er høyst interessante med norske øyne, ettersom at Dennis Hauger er en het kandidat til å få en mulighet her. Liam Lawson er fremst i køen, men med en god sesong i F2 og en eventuell F1-test under beltet kan også Hauger få muligheten utover sesongen. Ayumu Iwasa må sies å være i samme posisjon som vårt norske håp.

Williams – Gray/ Colapinto/ O’Sullivan/ Vesti

Formel 3-førerne og Williams-juniorene Ollie Gray, Franco Colapinto og Zak O’Sullivan er alle aktuelle kandidater, men det er også en mulighet å se til Mercedes og slippe til Frederik Vesti i den andre treningen.

LES OGSÅ: Kontraktstatus for alle Formel 1-banenen