Hjem Notiser Disse førerne er aktuelle for fredagstreninger

Disse førerne er aktuelle for fredagstreninger

Alle Formel 1-lagene må i år som i fjor slippe til rookies i minimum to treninger i løpet av sesongen. Den samme føreren kan gjennomføre begge treningene, men de må fordeles mellom begge bilene.

Oversikten under vil oppdateres gjennom sesongen, etterhvert som ulike førere blir bekreftet til å kjøre treninger.

Alfa Romeo – Theo Pourchaire

I Alfa Romeo er det etter all sannsynlighet deres reservefører Theo Pourchaire som vil gjøre unna rookie-pliktene.

Alpine – Jack Doohan

Som et resultat av førerflukten i Alpine er det nå Jack Doohan som er reservefører, og Formel 2-føreren sitter følgelig i pole posistion for å bli lagets rookiefører i begge treningene denne sesongen.

Aston Martin – Felipe Drugovich

Felipe Drugovich har allerede testet årets bil, og han vil etter all sannsynlighet hoppe inn for både Stroll og Alonso.

Ferrari – Robert Schwartzman og Oliver Bearman

I Ferrari er det reserve Robert Schwartzman som er storfavoritt til å kjøre rookietreningene også i år. I tillegg har Oliver Bearman meldt seg på i kampen om en trening etter sterke prestasjoner i sin første Formel 2-sesong.

Haas – Pietro Fittipaldi

Haas vil sannsynligvis også i år benytte seg av deres reserve Pietro Fittipaldi. Brasilianeren har kjørt to Formel 1-løp for laget tidligere, men han regnes altså fortsatt som en rookie. Tidligere har også juniorførere fra Ferrari-akademiet

McLaren – Pato O’Ward

I 2022 fikk Alfa Romeo «skrevet av en trening» da Guanyu Zhou kjørte sin første Formel 1-trening. Det er fortsatt ikke avklart om det samme gjelder for Oscar Piastri denne sesongen eller ikke. Samme scenario er aktuelt for ALphaTauri (Nyck de Vries) og Williams (Logan Sargeant), selv om de har kjørt treninger før årets sesong.

I fjor fikk Alex Palou og Pato O’Ward en trening hver, og det var grunn til å tro at de begge også var aktuelle i år. Men etter at Palou gjorde det klart at han ikke ønsker å gå til McLarens IndyCar-team er hans Formel 1-bånd nå mer tynnslitte.

Mercedes – Frederik Vesti

Danske Frederik Vesti er den eneste Mercedes-junioren som kjører i Formel 2, og han er med andre ord storfavoritt til å kjøre begge treningene. Han er også bekreftet til å kjøre en trening i Mexico.

Red Bull/AlphaTauri – Liam Lawson og Ayumu Iwasa

Reserve Liam Lawson er sannsynligvis fremst i køen. Om en F2-junior også slipper inn er ikke Hauger noen storfavoritt per nå. Da er det derimot grunn til å tro at Ayumu Iwasa kan få en mulighet.

Williams – Gray/ Colapinto/ O’Sullivan/ Vesti

Formel 3-førerne og Williams-juniorene Ollie Gray, Franco Colapinto og Zak O’Sullivan er alle aktuelle kandidater, men det er også en mulighet å se til Mercedes og slippe til Frederik Vesti.

LES OGSÅ: Kontraktstatus for alle Formel 1-banenen