Hjem Nyheter Hamilton: Skjønte det med en gang

Hamilton: Skjønte det med en gang

2023 Bahrain Grand Prix, Thursday - Jiri Krenek
Lewis Hamilton sier han allerede fra sin første runde i årets Mercedes W14, forsto at de ikke ville være raske nok fra starten av sesongen.

Det har lenge ligget en skygge av pessimisme over uttalelsene til Mercedes i forkant av sesongstarten i Bahrain. Nå stemmer også Lewis Hamilton med i koret.

Mange hevder at dette er den vanlige måten for Mercedes å angripe denne delen av sesongen på, altså med å snakke ned egne sjanser, men analysene fra testingen har vist at Mercedes i beste fall er tredje raskest, og at de presses bakfra av Aston Martin.

Til tross for at fjorårets problemer med porposing ser ut til å være løst, mener Hamilton at det fortsatt er mye å gå på før årets Mercedes er konkurransedyktig.

LES OGSÅ: Stroll tilbake i Bahrain

– Jeg visste fra første gang jeg kjørte bilen, at her har vi store utfordringer. Det er positivt at vi ikke sliter med porposingen, det betyr at vi kan fokusere på å bygge en raskere bil. Jeg blir oppmuntret av det fokus alle i teamet har, så vi må bare fortsette jobben med å få oss tilbake til toppen, sier Hamilton til The Race.

Han sier at de ikke er der de ønsker å være i starten av sesongen, men at de er en gjeng som har vunnet en rekke mesterskap.

LES MER: Hvem skal teste for AlphaTauri?

Hamilton sier at han er dypt imponert over hvordan Mercedes klarte å utvikle bilen gjennom fjorårets sesong.

– Jeg stoler på teamet, og om vi utvikler oss i samme hastighet som i fjor, starter vi i hvert fall på et høyere nivå. Vi har en fordel med at det ikke er så mange løp i begynnelsen av sesongen, det gir oss tid til å teste mer i vindtunnelen på fabrikken, og kan være med å kjempe om seire senere i sesongen.