Hjem Nyheter Hauger fjerde raskest i årets første kvalifisering

Hauger fjerde raskest i årets første kvalifisering

Foto: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency.

Dennis Hauger fikk en god sesongstart, emn ingen kunne gjøre noe med forhåndsfavoritt Theo Pourchaire.

Joakim Stenløs – levert i samarbeid med parcferme.no

Treningen tidligere på dagen som ble avbrutt av to rødflagg viste verdien av å tidlig sette en god rundetid. Det skjønte også Hauger, som kom inn til foreløpig andretid i sitt første forsøk.

Banen i Bahrain er kjent for å slite på dekkene, noe Hauger fikk merke i sitt andre forsøk på samme dekksett. Til tross for en rask førstelektor klarte ikke nordmannen å forbedre sin egen bestetid, som på dette tidspunktet ikke lenger holdt til en topplassering.

Men når det hele skulle avgjøres helt mot slutten forbedret Dennis sin egen bestetid, og hoppet med det opp til en foreløpig tredjetid. På den påfølgende runden ble det ingen ytterligere forbedring, men tiden holdt likevel til en fjerdeplass.

Raskest av alle var forhåndsfavoritt Theo Pourchaire som tok pole position syv tideler foran lagkamerat Victor Martins. Richard Verschoor ble nummer tre. Like bra gikk det ikke for Haugers teamkamerat Jehan Daruvala som havnet like utenfor topp ti.

– Dette er en bra sesongstrat av Dennis Hauger, men det det må jo være noen tanker når Theo Pourchaire tar pole position syv tideler foran Martins og nesten sekundet foran Verschoor og Hauger, sa Viaplay-kommentator Henning Isdal.

Hauger starter dermed som nummer fire i søndagens hovedløp, og som nummer syv i lørdagens sprintløp hvor startrekkefølgen blant de ti fremste førerne snus.

– Det er en grei start på helgen og så får vi se hvordan det vil utvikle seg i løpene. Veigrepet endrer seg gjennom helgen etterhvert som F1-bilene kjører og legger igjen gummi i sporet. Jeg er fornøyd, uttaler Hauger etter kvalifiseringen via sin manager Harald Huysman.

LES OGSÅ: Hauger klar for tittelkamp