Hjem Nyheter Slik slår du alle i F1 fantasy

Slik slår du alle i F1 fantasy

Foto: Aston Martin

F1 fantasy er tilbake, og vi har pratet med nordmannen som kom først av 1.1 millioner spillere i fjorårets utgave. 

Martin Blakstad Oddstøl

I F1 Fantasy får du 100 millioner dollar til rådighet som skal brukes til å sette opp et lag bestående av fem førere og to konstruktører. Fram til løpshelgen starter kan man bytte og forandre på laget så mye som man vil, men når kvalifiseringen starter klokken 16 på lørdag må laget være satt.

Fantasy-laget ditt sanker poeng basert på hvordan førerne og konstruktørene dine gjør det i virkeligheten.

Les deg opp på reglene og sett opp ditt Fantasy lag her

Hvem har folket valgt? 

Red Bull (27.2M) ser ut til å fortsette der de slapp i fjorårssesongen, og kombinasjonen av tempo og pålitelighet gjør det vanskelig å unngå å velge Max Verstappen (26.9M). Fantasy spillerne virker ikke å være uenig da 57 prosent av spillets spillere har Nederlenderen med på laget. Har du ekstra tro på Red Bull så kan du doble opp med Sergio Perez (18.0M). Meksikaneren er så langt bare valgt av 18 prosent, så der kan du potensielt dra fra konkurrentene om det skulle betale seg.

Selv om Red Bull er favoritter, virker ikke Ferrari (22.1M) å være langt bak. Om du har troen på Ferrari så kan du gå for Carlos Sainz (17.2M) eller Charles Leclerc (21.2M). 43% av spillerne har valgt monegasken

Spillets mest populære fører er derimot verken Leclerc eller Verstappen. Mest valgt av alle er Aston Martins Fernando Alonso (8.3M), som har funnet veien inn på laget til hele 68% av spillets teamsjefer. Aston Martin (6.7M) ser ut til å ha tatt et stort steg oppover i feltet og vil i verste fall ligge helt framme i midtfeltet. Alonso til 8.3 millioner er et røverkjøp.

Avhengig av hvilke valg du gjør, så vil budsjettet ditt mest sannsynelig bare gi deg plass til tre brikker fra de tre toppteamene. Dermed må man vurdere hvor man skal legge inn kompromissene.

Norske Peter Belck-Olsen vant fjorårets F1 Fantasy foran 1.1 millioner andre spillere. Foto: F1

Nummer én i verden

Fjorårets vinner av den globale F1 fantasy-ligaen var ingen andre enn norske Peter Belck-Olsen. 21 åringen fra Ski slo de andre 1.1 millioner spillerne og vant hovedpremien som var 2 paddock-club billetter til et valgfritt løp. Vi har spurt om han har noen hemmeligheter å dele.

Hva er hemmeligheten? 

– Det meste av nøkkelen ligger i å følge med på treningene. Om du er usikker på hvem du skal velge så ville jeg ha valgt han som gjorde det best i fritreningene.

Hvilke vurderinger har du tatt før årets sesong?

– Et dilemma er om man skal velge én eller to av toppkonsktruktørene. Mange har valgt Aston Martin og Red Bull, men det er heller ikke et dumt valg å gå for både Red Bull og Ferrari. Da vil man ikke ha råd til en ekstra toppfører, men det kan godt ende opp med å betale seg om Aston Martin ikke gjør det så godt som forventet. 

Hvem må med? 

Red Bull ser veldig bra ut. Så de fleste kommer nok til å ha både Verstappen og Red Bull på laget. Det er ganske kjedelig, men sånn som de er prisa så må de med. 

Hvem er best verdi for pengene? 

– Basert på testen og de første fritreningene er både Alonso, Stroll og Aston Martin veldig bra verdi. Blant de billigeste så trenger ikke Logan Sargeant å være så dum heller. Han kommer mest sannsynlig til å kvale blant de bakerste. Jeg tror generelt at alle de billigste alternativene kan være god verdi hvis de klarer å holde seg unna trøbbel og jobbe seg oppover i feltet. 

Hvem bør man unngå? 

– Naturligvis førere som bryter mye. Spesielt Tsunoda har vært både uheldig og udyktig og endt opp med å bryte mange løp. 

Noen ekstra tips? 

– Slik som poengsystemet er lagt opp, så kan det etterhvert lønne seg å ta inn førere som tar motorstraffer. Det er gode poeng å samle på førere som starter langt bak og jobber seg oppover i feltet. Så når toppteamene begynner å ta motorbytter, så vil det være en gullgruve for Fantasy-poeng. 

Bli med i Viaplay sin Fantasy-liga her