Hjem Nyheter Fantastisk racing av Dennis ga andreplass

Fantastisk racing av Dennis ga andreplass

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Det ble et usedvanlig tett sprintløp i Bahrain, og Dennis Hauger tok en meget imponerende andreplass.

Årets første sprintløp viste hvor tett og spennende racing Formel 2 kan by på, men viser også hvor viktig det er å skape seg plass slik Ralph Boschung klarte i dagens løp.

Viktigere for alle fra Norge er det at Dennis Hauger tok perfekt vare på dekkene sine og var av de raskeste inn mot slutten og kjørte seg helt opp til andreplass.

– Det var deilig, ikke minst å få svar på mange av de tingene vi slet med i forrige sesong, sier Tom Erik Hauger til Viaplay etter løpet.

Han sier at de ikke forsto i fjor hvorfor Dennis plutselig hadde problemer med å ta vare på dekkene, noe som har vært regnet som Haugers sterkeste sider.

– Det er et veldig godt utgangspunkt, men nå bare gønner vi på videre, sier Tom Erik, som kan avsløre at han hadde vasket sønnens eneste kjøredress før dagens løp.

Meget fornøyd
– Jeg trodde ikke jeg hadde sjanse på andreplassen, alle slet mye med slitasjen på bakdekkene gjennom løpet, men jeg følte på slutten at jeg kunne ta det med ro og dekkene fungerte bedre. Da var det andre som fikk problemer, og plutselig så jeg at jeg fikk en mulighet, sa Dennis til Viaplay.

– Dette betyr mye, vi har snakket med teamet om dette og hvordan vi skal optimalisere og ta så mye poeng vi kan.

Tøft løp
Dennis Hauger hadde en god start, men måtte ta det litt forsiktig gjennom de første svingene da det var ekstremt trangt.

Noen få runder senere ble han også påkjørt av Théo Pourchaire, og Hauger hadde flaks.
– Det er imponerende å satse, men ikke like imponerende når du treffer en annen bil sier kommentator Atle Gulbrandsen i F2-studioet til Viaplay etter løpet.

Det var på den nest siste runden av Dennis kunne utnytte sine gode dekk og passerte Viktor Martins inn i sving 11.

Dennis Hauger starter morgendagen fra fjerde startspor.