Hjem Nyheter Hauger ser fremover: – Godt å vite at vi er der oppe

Hauger ser fremover: – Godt å vite at vi er der oppe

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool.

Årets første hovedløp gikk ikke som håpet for Dennis Hauger, men til tross for tekniske problemer vet vi nå at han sammen med sitt nye team har farten til å kjempe helt der oppe.

Joakim Stenløs – levert i samarbeid med parcferme.no

Årets første hovedløp gikk ikke som ønsket for Dennis Hauger. Allerede i starten falt MP-føreren bakover i feltet, og det ble etterhvert klart at han hadde problemer med bilen.

Hauger, som fikk en meget god start på sesongen med andreplass i lørdagens sprintløp, var ikke overraskende skuffet etter nedturen i hovedløpet.

– Det var ikke den beste starten, men jeg vet «overall» at vi hadde hatt fart til å «fighte» og kommet lett på pallen. Så det er gode poeng som gikk i vasken på grunn av tekniske problemer, forteller Hauger etter løpet i intervju med Viaplay.

Etterhvert ble det klart at problemene handlet om turboen, som igjen førte til at det havnet deler inn i motoren.

– Det var turboen som sa god natt. Også kom det noen deler inn i motoren, så vi er nødt til å bytte turbo og motor. Det er egentlig bare like greit mot Saudi Arbaia. Men typisk at det skjer den første løpshelgen. Serien har gått i fire år og fortsatt har man motorproblemer i første løpshelg så det er litt kjipt, sier Hauger.

LES OGSÅ: Hauger måtte bryte årets første hovedløp

Etter en lengre periode i pit kjørte likevel Hauger ut igjen, og la seg inn fem runder bak resten av feltet. Det handlet primært om å finne ut av akkurat hva som var problemet.

– Vi visste jo at vi hadde tapt uansett så det var mest bare for å sjekke. Vi trodde vi fant et problem, så vi kunne gå ut å bare kjøre litt og sjekke at alt stemte, men så fant vi ut etterpå igjen når vi stoppa at det var noe inni turboen som hadde gjort at det kom biter inni motoren, fortale Hauger om de ekstra rundene.

Likevel ble det en god start i lørdagens sprintløp. Hauger er glad for at teamet har vist potensial til å kjempe helt der oppe.

– Det er godt å vite at vi er der oppe og vi har fart til å kjempe om seier, det er bare litt synd at det skjedde i hovedløpet der det deles ut flest poeng. Nå er vi plutselig 25-30 poeng bak ledelsen allerede, så det er ikke den beste starten, men vi vet hvertfall at vi har farten til å «fighte» fremover, slår MP-føreren fast.

LES OGSÅ: Fantastisk racing ga andreplass i sprintløpet