Hjem Nyheter Hauger langt bak i kvalifiseringen: – Vanskelig å forstå

Hauger langt bak i kvalifiseringen: – Vanskelig å forstå

Foto: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency

Hauger fyller i dag 20 år, men resultatet i kvalifiseringen ble dessverre ingenting å juble for.

Joakim Stenløs – levert i samarbeid med parcferme.no

Sammen med samtlige andre førere, sett bort fra Richard Verschoor som allerede hadde forårsaket et rødlfagg og pent måtte bli værende i garasjen, skulle Hauger ut å gjøre opp om de gjeveste startposisjonene mot slutten av kvalifiseringen.

På det tidspunktet hadde Hauger allerede gjort et forsøk som ikke holdt til noen topptid. Det andre forsøket ble heller ikke optimalt, og Hauger falt etterhvert ned til 15. plass.

Nordmannen måtte altså levere varene i det aller siste forsøket. Og selv om heller ikke det siste forsøket så ut til å holde til en topptid kunne han ha havnet blant de ti beste. Men vi fikk aldri vite om det hadde holdt eller ikke ettersom at Arthur Leclercs bil sto stille på banen og forårsaket et nytt rødflagg før Aurskog-gutten fikk fullført sitt forsøk.

– Jeg taper det meste i sektor 1, vanskelig å forstå fordi jeg føler at jeg har grei flyt gjennom det partiet. Det blir en sen kveld sammen med ingeniørene med debrief og analyser. Leit med rødflagget rett før slutt ettersom jeg var på en raskere runde som trolig ville gitt meg en 8. – 10. plass. Topp 10-plassering gir et helt annet utgangspunkt. Ikke den starten på helgen jeg hadde ønsket meg. Nå er det bare å gjøre det beste ut av det i løpene, uttaler Hauger via sin manager Harald Huysman etter kvalifiseringen. 

Dermed må Aurskog-gutten starte som nummer femten i begge løpene denne helgen, og veien frem til de fremste plasseringene blir kronglete for MP-føreren. Lenger fremme sikret Victor Martins pole posistion i overlegen stil etter at teamkamerat Theo Pourchaire gjorde det samme i Bahrain. Oliver Bearman ble nummer to foran nettopp Theo Pourchaire.

F2-kvalifisering topp 10

  1. Victor Martins, ART Grand Prix, 1:41.326
  2. Oliver Bearman, Prema, +0,744
  3. Theo Pourchaire, ART Grand Prix, 0,745
  4. Jack Doohan, Virtuosi, +0,784
  5. Jehan Daruvala, MP Motorsport +0.785
  6. Ayumu Iwasa, DAMS, +0,794
  7. Frederik Vesti, Prema, +0,969
  8. Kush Maini, Campos, +1,034
  9. Ralph Boschung, Campos, +1,171
  10. Jak Crawford, Hitech, +1,227

15. Dennis Hauger, MP Motorsport, +1,428

LES OGSÅ: Red Bull og Aston Martin foreløpig raskest