Hjem Nyheter Red Bull kvalifiserte helt først og helt sist

Red Bull kvalifiserte helt først og helt sist

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool.

Mercedes seiler opp som Red Bulls nærmeste utfordrer da Sergio Perez feilet.

Joakim Stenløs – levert i samarbeid med Parc Fermé

Sergio Pérez har før denne helgen gått ut og sagt at han skal utfordre Max Verstappen i kampen om førermesterskapet, men så langt denne helgen ser det ikke helt sånn ut. Meksikaneren hadde åpenbare utfordringer i den siste treningene, og han var heller ikke kvitt problemene innen kvalifiseringen kom i gang.

Allerede i sving tre i sitt første forsøk forsvant Sergio Pérez ut i grusen, og der ble han stående. Rødflagget måtte ut, og Red Bull-føreren måtte sakte men sikkert innfinne seg med at han starter helt sist i morgendagens Australia Grand Prix.

Dermed hadde Red Bull kun en bil å spille på i kampen om pole position, men siden den bilen tilhører Max Verstappen var ikke det noe problem. Nederlenderen som tidligere har slitt på denne banen tok sin første pole position her i suveren stil, og har alle muligheter til å ta sin første seier i morgendagens løp.

Bak han følger Mercedes-duoen George Russell og Lewis Hamilton foran Fernando Alonso. Den innsatsen fra Mercedes imponerte mange, men George Russell hadde faktisk håpet på enda mer.

– Jeg må være ærlig, jeg er litt skuffet over at vi ikke fik pole position. Det er en av de tingene.. hvordan forventingene dine endres så raskt i denne sporten. I går ville vi sannsynligvis vært fornøyd med topp fem eller seks, men bilen føltes fantastisk og det viser at vi definitivt har potensial i tiden som kommer, sa briten TV-intervjuet like etter at målflagget hadde kommet ut.

Med Sergio Pérez ute av veien lover det uansett godt for Mercedes med tanke på å bli det tredje teamet til å ta en pallplass denne sesongen.

LES OGSÅ: Hauger vant sprintløpet i Melbourne

 

Resultater:

1) Max Verstappen, Red Bull, 1:16,732

2) George Russell, Mercedes, +0,236

3) Lewis Hamilton, Mercedes, +0,372

4) Fernando Alonso, Aston Martin, +0.407

5) Carlos Sainz, Ferrari, +0,538

6) Lance Stroll, Aston Martin, +0,576

7) Charles Leclerc, Ferrari, +0,637

8) Alexander Albon, Williams, +0,877

9) Pierre Gasly, Alpine, +0,943

10) Nico Hulkenberg, Haas, +1,003

Q2:

11) Esteban Ocon, Alpine

12) Yuki Tsunoda, AlphaTauri

13) Lando Norris, McLaren

14) Kevin Magnussen, Haas

15) Nyck de Vries, AlphaTauri

Q1:

16) Oscar Piastri, McLaren

17) Guanyu Zhou, Alfa Romeo

18) Logan Sargeant, WIlliams

19) Valtteri Bottas, Alfa Romeo

20) Sergio Pérez, Red Bull